Home » Local » Teatrul vine la Muzeul din Bârlad

Teatrul vine la Muzeul din Bârlad

Ziua Mondială a Teatrului va fi sărbătorită la Muzeul “Vasile Pârvan”, Bârlad, care vă invită, duminică, 27 martie 2022, ora 11:00, la o activitate inedită în colaborare cu Cercul de Teatru al Clubului Copiilor „Spiru Haret”, Bârlad.
Copiii cercului de teatru au pregătit două piese cunoscute, și anume povestea populară „Fata din dafin”, în care o domniţă, care îşi dorea un copil pe care nu îl putea avea, primeşte în dar o foaie de dafin, care se transformă în frumoasa Dafina. Aceasta este descoperită de un prinţ, care se îndrăgosteşte de ea, dar o abandonează fiindcă acasă îl aşteaptă propria nuntă. Cum Dafina locuia în dafin, acesta îi refuză accesul din cauza sărutului primit de la prinţ. Un pustnic o ia cu el, pe un drum lung şi aceştia ajung la nunta prinţului. Dafina îngână un cântec ştiut doar de ea şi prinţ şi acesta o recunoaşte, rămânând împreună, ca în basme!
A doua piesă este „Povestea unui om leneş”, de Ion Creangă, binecunoscută tuturor. Un sat întreg luptă împotriva lenei unui om care este condamnat la moarte prin spânzurătoare, ca să nu mai poftească şi alţii la comoditate. În încercarea de a-l salva, cucoana satului este uimită de lenea acestuia şi decide să-i lase pe ţărani să procedeze aşa cum fusese planul iniţial.
În cadrul evenimentului va fi prezentat mesajul transmis la nivel național de o personalitate din lumea teatrului românesc.
Prezintă:
Actrița Ramona Ananie
Coordonator prof. Eliza Artene
Evenimentul va avea loc la sediul central al muzeului, în sala Vasile Palade, din str. Vasile Pârvan nr.1, Bârlad. Accesul publicului la eveniment este gratuit, cu respectarea normelor aflate în vigoare la momentul respectiv.
Vă așteptăm cu drag!
Organizator: muzeograf Gabriela ALBU

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: