Home » National » Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și Comisarul european pentru muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit vor vizita școlile din România pentru a asigura integrarea elevilor ucraineni

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și Comisarul european pentru muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit vor vizita școlile din România pentru a asigura integrarea elevilor ucraineni

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referitor la integrarea copiilor ucraineni în sistemul de învățământ din România:
„Dintre cei aproape 79.000 de refugiați care au rămas pe teritoriul României, 33.691 sunt minori. Peste 24.000 au vârstă școlară. În urma discuțiilor cu elevii și profesorii ucraineni, rezultă că sunt două categorii de elevi.
În primul rând, sunt acei elevi care doresc și au făcut cereri pentru a fi audienți în sistemul de învățământ românesc, pe curriculum românesc. La începutul săptămânii viitoare vom avea 1.140 de elevi înscriși în școlile din România pe curriculum românesc, dintr-un total de aproape 34.000.
Cea de a doua categorie este aceea a elevilor ucraineni care doresc să continue școala după curriculum ucrainean. Au nevoie de sprijin logistic din partea școlilor românești: spații si echipamente electronice care le vor fi puse la dispoziție. Acești copii trebuie sprijiniți și sunt sprijiniți. Tabletele care le vor fi repartizate unora dintre acești copii, începând de luni, nu se vor lua de la copiii români. Sunt tablete, care există în școli, stocuri suplimentare, care nu au fost distribuite.
Comisarul european pentru muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, va veni în România și împreună vom vizita școli în care România integrează elevii ucraineni.”

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*