Home » Agricultura » Afaceri în agricultură! Zeci de vasluieni participă la cursuri pentru tractoriști, apicultori sau crescători de animale

Afaceri în agricultură! Zeci de vasluieni participă la cursuri pentru tractoriști, apicultori sau crescători de animale

Vasluienii continuă  să își dezvolte afaceri în sectorul zootehnic. Un prim semnal în această direcție este numărul mare de persoane care urmează un curs de specializare în domeniul agricol, pentru a putea accesa fonduri europene nerambursabile.

La această dată, Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui are în derulare un curs pentru tractoriști, care a început în luna decembrie a anului trecut și se va încheia la sfârșitul lunii martie 2022 . Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a preciat că la finalizarea cursului pentru tractoriști va începe un alt curs dedicat meseriei de apicultor și creșterii animalelor.

„În principal, interesul persoanelor care s-au înscris la aceste cursuri este acela de a avea un document care să stea la baza întocmiri proiectelor de finanțare europeană. Prețul unui curs se ridică la suma de 600 de lei, din care 200 de lei se plătesc în avans, iar restul sumei poate fi achitată pe durata desfășurării cursurilor. Noi organizăm și cursuri de instruire cu o durată de 40 de ore pentru persoanele care beneficiază de subvenții de la APIA: Măsura M10 – Agromediu și climă, M11 – culturi ecologice, precum și măsurile de susținere 6.1. – Instalarea tinerilor fermieri și 6.3. – Dezvoltarea fermelor mici”, a spus Gigel Crudu.

DAJ Vaslui organizează cursuri pentru cinci specilizări: legumicultor, apicultor, lucrător în creșterea animalelor, tractorist și pomicultor. Cursurile de pregătire au nivelul de calificare I și se desfășoară pe o perioadă de 360 ore. Participanții dobândesc de la specialiști cu experiență în domeniul agricol cunoștințe necesare calificării pentru care au optat.

DAJ Vaslui este autorizată de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui să organizeze cursuri de formare profesională.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*