Home » Administratie » Vasile Pavăl anunță o dezvoltare rapidă a SC Aquavas! Sistemul de apă și canal se extinde în Zona Metropolitană

Vasile Pavăl anunță o dezvoltare rapidă a SC Aquavas! Sistemul de apă și canal se extinde în Zona Metropolitană

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că sucursala locală a SC Aquavas se va dezvolta semnificativ în perioada următoare. Acest lucru va fi posibil prin conectarea Zonei Metropolitane la sistemul de apă și canal deservit de stațiile de tratare și epurare existente în municipiul Vaslui. Din sursa Vaslui vor fi alimentate cu apă mai multe UAT-uri: Muntenii de Jos, Lipovăț, Muntenii de Sus, Tanacu, Văleni, Ferești, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Bălteni, Delești, Cozmești, Oșești, Ivănești și Pungești.

Pentru fiecare localitate s-a făcut o analiza dacă poate fi grupată cu alte UAT-uri sau va avea un sistem de apă și canal propriu. Prin luarea în calcul a celor două opțiuni (sistem centralizat sau necentralizat) s-a urmărit cel mai ieftin mod de realizare a sistemului de apă și canal.

„Aquavas se va dezvolta destul de mult, pentru că se intră la furnizarea de apă în Zona Metropolitană. Astfel, se va mări numărul de clienți și vom discuta în alt mod de acest serviciu de apă și canal”, a explicat Vasile Pavăl.

Practic, aceasta este strategia de implementare a proiectului de apă și canal finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, care prevede în studiul de fezabilitate ca sistemele de alimentare cu apă din orașe să fie extinse către comunitățile din mediul rural. Prin această centralizare, nu va exista în fiecare comună un sistem propriu de alimentare cu apă, lucru care va conduce la o mai bună gestionare a serviciului public. Din proiectul european fac parte 47 de UAT-uri, valoarea totală a investiției fiind de 274.380.918 euro.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: