Home » Local » Deși avea dreptul de a conduce suspendat, un bărbat din Pogana a fost prins de polițiști la volan

Deși avea dreptul de a conduce suspendat, un bărbat din Pogana a fost prins de polițiști la volan

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 29 de ani, din localitatea Tomești, comuna Pogana, județul Vaslui, care conducea un autovehicul având dreptul de a conduce vehicule suspendat și care a refuzat să se supună recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În data de 25 martie 2022, ora 20.05, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul sătesc din localitatea Ibănești, comuna Ibănești, județul Vaslui, au oprit pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 29 de ani.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta avea dreptul de a conduce vehicule suspendat. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei dar a refuzat recoltarea acestora.

În cursul zilei de ieri, 26 martie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*