Home » National » Măsuri importante stabilite de Guvern în mai multe domenii de interes pentru cetățeni

Măsuri importante stabilite de Guvern în mai multe domenii de interes pentru cetățeni

Sănătate publică 
Începând cu 1 aprilie 2022 vor fi introduse 28 de noi programe naționale de sănătate și vor fi oferite servicii medicale atât la cabinetele medicilor de familie, la domiciliul pacientului, cât și la locul solicitării. De asemenea, vor fi introduse încă 31 de noi medicamente în lista celor compensate și gratuite, destinate tratamentului afecțiunilor pulmonare cronice, oncologice, scleroza multiplă, diabet, boli rare. Între tratamentele nou introduse se regăsește și tripla terapie necesară pacienților cu fibroză chistică.
Energie 
Se va reduce nivelul dividendelor încasate la bugetul de stat de la Romgaz și Nuclearelectrica, companii angrenate în proiecte mari de investiții. Acesta este un semnal că statul român susține continuarea investițiilor care contribuie la creșterea securității și asigurarea independenței energetice de care România are nevoie. Fondurile care intră la bugetul de stat din dividendele celor două companii sunt destinate susținerii pachetului de măsuri pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie şi gaze naturale.
Protejarea mediului și a pădurilor
De Ziua națională a pădurilor, Guvernul a aprobat interzicerea emiterii de avize de transport de lemne de la locul recoltării, pe timpul nopții. Această măsură contribuie la reducerea riscului exploatării ilegale din păduri.
Republica Moldova 
România sprijină în mod concret eforturile Republicii Moldova de a se dezvolta durabil și de a avansa pe calea reformelor și apropierii sale de Uniunea Europeană.
Guvernul a aprobat proiectul de lege prin care România va oferi Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: