Home » National » Transparență în universități – un nou proiect marca Centrul pentru Politici Educaționale alături de ANOSR

Transparență în universități – un nou proiect marca Centrul pentru Politici Educaționale alături de ANOSR

Pentru a analiza aspecte legate de finanțarea universităților, este necesară o adevărată muncă de investigație. Lipsa de transparență duce la o slabă înțelegere a mecanismelor de finanțare și la o implicare redusă a comunității universitare în monitorizarea și influențarea bugetului unei universități.
Centrul pentru Politici Educaționale alături de ANOSR lansează proiectul „Observatorul Universităților: Studenți pentru transparentizarea bugetelor universităților”.
Aceștia își propun să crească implicarea studenților în probleme care țin de finanțarea învățământului superior și să îmbunătățim transparența financiară prin dezvoltarea unui instrument online, ușor de utilizat.
Dacă vreți să aflați mai multe informații despre noul proiect, Centrul pentru Politici Educaționale alături de ANOSR vă invită astăzi, 29 martie, începând cu ora 16:00, la o discuție liberă despre transparența financiară:
– Care ar fi cele mai relevante date financiare despre universitățile publice, pe care ar trebui să le aflăm cu un singur click?
– De ce ar trebui să se implice studenții în aspecte legate de finanțare?
– Ce oportunități oferă noul proiect pentru cei interesați de finanțarea învățământului superior?
Pentru a primi link-ul de conectare, vă rugăm să vă înregistrați aici: https://forms.gle/hrxfqQNktWXwtaKR8
Vă așteptăm!
Proiectul beneficiază de finanțare prin Active Citizens Fund – Romania finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestei postări nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*