Home » Local » Cartierul Movas va fi inaugurat în octombrie 2022. Vasluienii care vor să facă o investiție sigură și avantajoasă pot achiziționa un apartament!

Cartierul Movas va fi inaugurat în octombrie 2022. Vasluienii care vor să facă o investiție sigură și avantajoasă pot achiziționa un apartament!

Constructorul lucrează din plin la primul bloc din cadrul complexului rezidențial Movas din municipiul Vaslui. La primele două etaje s-a trecut deja la partea de finisări interioare, fiind montate instalațiile sanitare, rețelele de energie electrică, fibra optică pentru Internet. Materialele utilizate la execuție dețin certificate de calitate și conformitate, chiar în aceste zile ajungând la Vaslui un transport cu gresie și faianță din Italia.

Cum era de așteptat, interesul vasluienilor pentru cartierul Movas este foarte mare, dezvoltatorul având parafate mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare. În ceea ce privește apartamentele, prețul este de 1.100 de euro/metrul pătrat plus TVA, iar pentru spațiile comerciale valoare este de 1.300 euro/metrul pătrat plus TVA. Apartamentele pot fi cumpărate direct de la dezvoltator. În perioada imediat următoare va fi inaugurat un punct de prezentare și informare cu privire la spațiile locative și comerciale, unde doritorii pot obtine orice informație despre noul complex rezidențial și unde pot planifica vizionarea locuințelor.

De altfel, în condițiile crizei energetice, a războiului din Ucraina și a inflației cu două cifre anunțată de BNR pentru anul curent, achiziționarea unui apartament reprezinta o investitie rentabilă. Familia Zanini, finanțatorul proiectului, prin reprezentantul Simone Zanini a declarat într-un interviu pentru EstNews Vaslui că, în actualul context, investiția într-un apartament are un avantaj economic substanțial. „Cine cumpără acum face o investiție sigură!”, a spus Simone Zanini. 

EstNews Vaslui: Domnule Simone Zanini, finanțați cel mai mare proiect imobiliar din municipiul Vaslui. Care este, în prezent, stadiul lucrărilor?

Simone Zanini: În ultimele luni, lucrările de la primul bloc de locuințe din cadrul complexului rezidențial au evoluat mult. La primele două etaje s-a trecut deja la faza a doua a execuției. Constructorul a compartimentat apartamentele, au fost puse geamurile și s-a trecut la partea de finisări. Sunt montate instalațiile sanitare, a fost introdusă fibra optică pentru Internet și au fost instalate toate dispozitivele electrice unde vor fi amplasate centralele de încălzire, aerul condiționat sau aparatura casnică. Noi ne vom ocupa de instalarea tuturor utilităților, astfel încât viitorii locatari să nu fie nevoiți să umble după autorizații sau avize, pentru instalațiile de gaze naturale, telefonie sau Internet. Viitorii proprietari vor veni doar cu mobila.

Pentru amenajarea interioară a apartamentelor lucrăm cu un desinger din Iași. Totul este gândit în amănunt și nu am lăsat nimic la voia întâmplării. În paralel cu lucrările interioare, se lucrează și la amenajarea parcării. Viitorii proprietari vor avea în prețul locuinței și câte un loc de parcare.

EstNews Vaslui: Ce tip de apartamente va avea primul bloc din cadrul ansamblului rezidențial Movas?

Simone Zanini: Blocul va avea 40 de apartamente cu una, două și trei camere. Apartamentele cu o cameră au 36,7 metri patrați (mp) suprafață utilă, apartamentele cu două camere tip II au 59,9 mp, apartamentele cu două camere tip III au 58,5 mp și apartamentele cu trei camere tip IV au  74,5 mp. Avem apartamente cu două și trei camere care au câte două balcoane, plus terase foarte generoase.

La partier vor fi spații comerciale și 13 apartamente în regim parter. Blocul va avea patru etaje si pe fiecare palier vor fi câte patru apartamente. La ultimul etaj, în funcție de cererile beneficiarilor, se pot amenaja apartamente duplex cu o suprafață totală de 150 metri pătrați.

EstNews Vaslui: Ce alte facilități vor mai avea locatarii care își vor cumpăra apartamente în acest bloc de locuințe?

Simone Zanini: Locatarii vor avea acces în locuințe pe scara pietonală și cu liftul. Practic, este primul bloc de locuințe cu patru etaje din orașul Vaslui care va avea lift. De asemenea, viitorii proprietari vor avea acces în două curți interioare, prevăzute cu spații verzi și alei. Aici vor putea să se recreeze. Va fi un spațiu atractiv de joacă pentru copii.

Fiecare apartament are inclus în preț și un loc de parcare. Noi ne-am gândit și la situația în care locatarii vor avea invitați sau alte evenimente și am prevăzut o parcare suplimentară generoasă. O alta facilitate consta în faptul că atât apartamentele, cât și spațiile comerciale se pot achizitiona direct de la dezvoltator, fără alte costuri suplimentare.

EstNews Vaslui: Suntem într-un context economic destul de complicat, în care materialele de construcții s-au scumpit constant. Cum faceți față la aceste evoluții de pe piață?

Simone Zanini: Într-adevăr, în ultima perioadă piața materialelor de construcții a cunoscut o creștere a tarifelor. Însă, noi, conform graficului de execuție, avem încheiate contracte pentru toate materialele de care avem nevoie, materiale care dețin certificate de calitate și conformitate. Chiar în aceste zile au ajuns din Italia mai multe tiruri cu gresie și faianță, materiale necesare pentru amenajările interioare din fiecare apartament.

EstNews Vaslui: Dacă tot am ajuns în acest punct al interviului, aș vrea să vă întreb și despre conflictul din Ucraina, țară vecină cu România. Care credeți că vor fi consecințele acestui război la nivel regional și global?

Simone Zanini: Cu siguranță vor fi tot felul de consecințe ale acestui război. Este o adevărată dramă ceea ce se întâmplă în aceste zile în Ucraina. Și celelalte țări ale Europei și din lume vor avea de suferit. Banca Națională a României a anunțat că va fi în acest an o inflație cu două cifre, ceea ce se traduce într-o devalorizare a monedei naționale și o diminuare a puterii de cumpărare, un motiv în plus pentru a investi în ceva durabil cum este un imobil.

EstNews Vaslui: Dacă tot ați amintit de inflație, ce sfaturi aveți pentru vasluieni în ceea ce privește gestionarea finanțelor personale?

Simone Zanini: Vedem cu toții că războiul din Ucraina are o serie de consecințe negative pentru noi toți. Eu cred că pe fondul devalorizării leului, cel mai bun sfat pe care pot să îl dau vasluienilor este să investească. Spre exemplu, investiția într-un apartament are un avantaj economic substanțial. În astfel de momente dificile, pentru a nu îți pierde din resursele financiare acumulate trebuie să acționezi. Cine cumpără acum face o investiție sigură!

EstNews Vaslui: Dacă tot vorbiți de investiții, când pot doritorii să achiziționeze apartamente în noul centru rezidențial Movas?

Simone Zanini: Noi, în prezent, lucrăm la un spațiu care va fi destinat exclusiv persoanelor care vor să cumpere un apartament. Vom avea acolo un reprezentat care va oferi cumpărătorilor toate informațiile necesare. Apartamentele pot fi achiziționate direct de la dezvoltator, fără consturile suplimentare care apar în cazul colaborării cu o agenție imobiliară. Am deschis și un site https://movas.eu/, unde doritorii pot vedea imagini, schițe ale apartamentelor și pot cere mai multe relații.

Pentru apartamentele de locuit, prețul este de 1.100 de euro/metrul pătrat plus TVA (5%). Avem în cadrul complexului și 400 de metri pătrați de spații comerciale, suprafață care are o valoare de 1.300 euro/metrul pătrat plus TVA. În cazul acestora facem compartimentarea spațiilor în funcție de cerințele viitorilor cumpărători.

EstNews Vaslui: Vasluienii sunt interesați de achiziționarea de apartamente în noul cartier? Ați primit cereri în acest sens?

Simone Zanini: Au fost foarte mulți cei care s-au interesat, dornici să cumpere. Avem încheiate deja și antecontracte de vânzare-cumpărare. Constructorul trebuie să finalizeze primul bloc până în luna noiembrie, dar avem promisiuni de la acesta că termenul de finalizare va fi mai devreme.

Noi vedem municipiul Vaslui ca pe un oraș în expansiune, frumos și curat. Vasluienii doresc apartamente noi, cu utilități și servicii de calitate, blocuri cu un aspect arhitectural atractiv, iar acest proiect rezidențial răspunde în totalitate cerințelor de pe piață.

EstNews Vaslui: Vă rog să ne mai oferiți câteva detalii, legate de ansamblul rezidențial Movas?

Simone Zanini: Centrul rezidențial se va întinde pe o suprafață de aproximativ două hectare și va fi compus din șase blocuri de locuințe, cu spații comerciale, spații de relaxare, parcări, locuri de joacă pentru copii. Putem spune că zona rezidențială Movas se va transforma total în urma investiției și va deveni una din cele mai atractive locații urbanistice din oraș. Cartierul va arăta foarte bine și din punct de vedere arhitectural și urbanistic, fiind o zonă de locuit la nivelul standardelor europene.

Unul din avantajele locației este apropierea de centrul orașului. În proximitatea blocuri de locuințe din acest complex este dezvoltată o puternică infrastructură rutieră și de servicii (magazine, piețe agroalimentare, secție de poliție, benzinărie). Un alt mare atuu al cartierului este parcul Movas, care reprezintă o barieră de verdeață și liniște între blocurile de locuințe și străzile principale ale orașului.

a consemnat Dănuț CIOBANU

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: