Home » National » Premierul, Nicolae Ciucă, a avut o discuție cu directorul Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, doamna Gallina A. Vincelette

Premierul, Nicolae Ciucă, a avut o discuție cu directorul Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, doamna Gallina A. Vincelette

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întâlnire cu directorul Băncii Mondiale.
Iată declarațiile premierului: „Discuții substanțiale astăzi cu directorul Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, doamna Gallina A. Vincelette, despre abordarea integrată a instrumentelor financiare aflate la dispoziția României și coordonarea eforturilor cu instituțiile europene și internaționale.
Guvernul este determinat să implementeze reformele necesare cetățenilor, economiei și acordă o atenție deosebită recuperării diferențelor de dezvoltare dintre regiuni. Avem un plan ambițios de investiții în scopul obținerii independenței energetice. În privința securității alimentare, vom demara un program de dezvoltare a capacităților de procesare și depozitare a produselor agricole, pentru a genera valoare adăugată și a putea oferi soluții și altor țări, având în vedere că România este între statele europene cu o producție agricolă cu potențial de acoperire și a altor piețe.
Am mulțumit delegaţiei Băncii Mondiale pentru disponibilitatea de a veni în sprijinul României cu expertiză, specialişti şi programe de finanţare. Expertiza Băncii Mondiale în domeniul parteneriatului public-privat, poate fi folosită de România în conturarea unei strategii de dezvoltare unitară la nivelul tuturor regiunilor.”

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*