Home » Local » Transurb Vaslui ajustează tarifele de călătorie! Un bilet valabil pentru o călătorie va costa 2,5 lei

Transurb Vaslui ajustează tarifele de călătorie! Un bilet valabil pentru o călătorie va costa 2,5 lei

SC Transurb a solicitat Consiliului Local Vaslui aprobarea unui proiect de hotărâre privind ajustarea tarifelor de călătorie. Cererea operatorului de transport este fundamentată prin creşterea preţului motorinei din ultima perioadă, precum și a salariului de bază minim brut pe economie. La aceste elemente se mai adaugă şi alte creşteri semnificative ale cheltuielilor cu întreţinerea, reparaţiile şi piesele de schimb pentru mijloacele de transport în comun, alte materiale necesare activităţii desfăşurate. Nu în ultimul rând, energia electrică şi gazele naturale au avut, de asemenea, o creştere semnificativă în ultima perioadă.

Astfel, un bilet valabil pentru o călătorie ca costa 2,5 lei; un titlu de călătorie Flexi cu 30 de călătorii va fi 58 de lei; un abonament pentru două linii valabil trei săptămâni va fi 75 de lei; un abonament pentru toate liniile valabil o săptămână va fi 28 de lei; un abonament pentru o linie valabil două săptămâni va costa 4 de lei etc.

Implementarea proiectului privind extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători din municipiul Vaslui va schimba în totalitate acest serviciu public. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că în urma achizițiilor de mijloace de transport moderne trebuie regândite și traseele de circulație.

„Analizați (Transurb Vaslui n.r.) traseele, să fie cuprins Vasluiul cu aceste mijloace și cu cele care vor veni. Cu aceste autobuze și troleibuze, transportul public de călători din oraș se va moderniza”, a spus Vasile Pavăl.

Extinderea infrastructurii de transport în comun cu autobuzul și troleibuzul din municipiul Vaslui se va face pe mai multe direcții: traseu 1  – zona Koket (str. Gheorghe Doja), traseu 2 – strada Traian, str. Castanilor (zona liceelor Ştefan Procopiu, Ion Mincu) și traseu 3 – zona Delea – locuinţe (până la Barajul Delea), zonă cuprinsă între Nodul Intermodal și Zona Industrială (DN 2F, după CFS Vaslui).

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*