Home » Local » Transurb Vaslui își pune nouă flotă de autobuze la treabă! Călătorii vor avea la dispoziție stații noi

Transurb Vaslui își pune nouă flotă de autobuze la treabă! Călătorii vor avea la dispoziție stații noi

SC Transurb crește numărul de stații pentru călători de la nivelul municipiului Vaslui. În acest sens, în perioada 14-28 februarie a fost pus în dezbatere publică proiectul privind modificarea programului de transport public.

„Având în vedere solicitările din partea cetățenilor, dar și modificările de trasee propuse, pentru a ține seama de necesitățile comunităților locale, se impune înființarea unui număr de 9 stații pe străzile: Decebal, 13 Septembrie, Dimitrie Cantemir, Păcurari, Paiu și str. Călugăreni”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Noile stații de care vor beneficia vasluienii sunt: Str. Decebal, pe ambele sensuri – în zona Sala Sporturilor; Str. 13 Decembrie, pe ambele sensuri – în dreptul imobilelor 35, respectiv 44; Str. Dimitrie Cantemir, pe ambele sensuri – în dreptul imobilelor 65, respectiv 104, denumită “Stația Biserica Sf. Andrei”, în zona imobilului nr. 117 denumită “Stație Dimitrie Cantemir” și în extremitatea străzii Dimitrie Cantemir, denumită “Stație Cartier Veterani”; Str. Păcurari, pe un singur sens, situată în intersecția str. Păcurari cu str. Stejar; Str. Paiu, în vecinătatea imobilului nr. 15, denumită “Stație Capăt Piu”; Str. Călugăreni, situată în dreptul imobilului nr. 375, denumită “Stație Capăt Călugăreni”.

Cele 8 autobuze hibrid, achiziționate prin intermediul proiectului european dedicat dezvoltării transportului local, au fost transferate către SC Transurb Vaslui. Cele 8 mijloace moderne de transport în comun au o valoare de 11.946.000 lei și, prin punerea lor în circulație, vasluienii beneficiază de un mediu mai curat, ca urmare a reducerii noxelor.

Fiecare autobuz hibrid are 33 locuri pe scaune și 67 în picioare, motoare diesel hibrid, prize de încărcare a telefoanelor, aer condiționat/sistem de încălzire a aerului în sezonul rece, sistem de supraveghere video și rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: