Home » National » Delegația Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, condusă de Raouf Mazou, vizită în România

Delegația Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, condusă de Raouf Mazou, vizită în România

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întâlnire de lucru cu delegația Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, condusă de Raouf Mazou, Assistant High Commissioner for Refugees for Operations. În cadrul întâlnirii a fost reiterat cadrul strategic de colaborare dintre Guvernul României și Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați, pornind de la principiul complementarității în gestionarea crizei umanitare a refugiaților din Ucraina.
„Sunt vremuri pentru solidaritate, curaj și umanitate. Războiul din Ucraina neprovocat, ilegal și crud, precum și criza umanitară ce-i urmează, arată că oamenii își unesc forțele pentru a ajuta la nevoie. Solidaritatea și umanitatea românilor, intervenția integrată a autorităților, a societății civile și a reprezentanților organizațiilor umanitare internaționale au dovedit că țara noastră a fost sprijin pentru cetățenii și poporul ucrainean”, a afirmat prim-ministrul României.
Reprezentantul UNHCR a felicitat Guvernul României pentru organizarea strategică și operațională pe care a dezvoltat-o într-un termen atât de scurt de la debutul crizei refugiaților și-a exprimat disponibilitatea de a implementa un sistem de asistență financiară a refugiaților din Ucraina, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări, precum și intenția de a sprijini logistic Departamentul pentru Situații de Urgență în situația unor afluxuri masive de refugiați din Ucraina.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*