Home » National » Fabrică ilegală de ţigări, descoperită în judetul Neamţ

Fabrică ilegală de ţigări, descoperită în judetul Neamţ

Poliţistii de frontieră şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională care avea ca obiect de activitate producerea ţigărilor contrafăcute, folosind in acest sens o linie de producţie ilegală pe care o instalasera in judetul Neamt.
 Pentru a asigura conspirativitatea locației în care era amplasată fabrica, aceasta era monitorizată permanent de membrii grupării. Drumul de acces era atent păzit şi la percheziţii au fost descoperite şi dispozitive antipneu.
De asemenea, pentru a nu fi descoperită cu ajutorul unor camere care funcționează pe principiul termoviziunii, membrii grupării au placat clădirea cu polistiren.
Din cercetări s-a stabilit că gruparea a achiziționat, în cursul anului 2021, o fabrică de țigarete pe care au instalat-o într-o hală dintr-un fost complex zootehnic, situată pe raza localității Humulești.
De asemenea, aceștia au achiziționat cantitatea de circa 20 tone de tutun mărunțit, o cantitate mare de carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, foițe din folie de plastic, foițe de hârtie și filtre cu intenția de a fabrica 1 milion de pachete de țigarete, fără a deține autorizație în acest sens.
Aceste pachete de țigarete, produse în condiții evident impropii consumului, urmau să fie vândute pe piața neagră, la prima mână, cu suma totală de 2.000.000 de euro.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*