Home » National » Duminica Floriilor aduce pentru români și dezlegarea la pește

Duminica Floriilor aduce pentru români și dezlegarea la pește

Pe 17 aprilie 2022 sărbătorim Duminica Floriilor. În această zi este dezlegare la pește, un lucru foarte important într-un post atât de lung.

Persoanele care au ținut întregul post știu cât este de greu să renunți de tot la produsele de origine animală. Peștele, însă, poate fi consumat chiar și în post, în anumite momente. În Duminica Floriilor putem consuma pește, fiind a doua dezlegare, după Buna Vestire.

 

Beneficiile consumului de pește

 

Consumul de pește de 2 ori pe săptămână reduce cu 36% riscul de deces prin boli coronariene și cu 17% riscul de deces în general. Cercetătorii de la școala de Sănătate publică de la Harvard au ajuns la o concluzie surprinzătoare: a nu mânca pește este mai grav și mai dăunător pentru sănătate decât a mânca pește contaminat cu mercur.

Peștele este principala sursă de grăsimi omega 3, esențiale pentru sănătatea cardiovasculară și cu rol crucial în funcționarea creierului și retinei. Persoanele care consumă pește în mod regulat sunt protejate de îmbătrânirea pielii și a ochilor, de parkinson și Alzheimer și fac mai rar depresie. Riscul de dementa senilă scade cu 30%, iar bolile inflamatorii de tip artroză sunt și ele considerabil reduse.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*