Home » National » Autostrada Moldovei- încep deja întârzierile și descalificările firmelor declarate câștigătoare

Autostrada Moldovei- încep deja întârzierile și descalificările firmelor declarate câștigătoare

Cei 21 de km din A7 trebuie finalizați în 20 de luni. A7 este finanțată prin celebrul PNRR, iar condiția este ca întreaga autostrada să fie gata pana in 2026.
Italienii de la Impresa Pizarotti, care între 2014 și 2021 au lucrat la 17 km pe A10 Sebeș – Alba Iulia, au fost declarați câștigători pentru a realiza primii 21 de km ai autostrăzii A7 spre Moldova, de la Ploiești (Dumbrava) la Mizil.
Durata de execuție a contractului este de 20 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor ofertata conform factorului de evaluare este de 10 ani, lungimea acestui lot fiind de 21 km.
Inițial, în luna februarie, după cinci luni de evaluări, apăreau primele informații legate de câștigătorii celor trei loturi de la Ploiești (Dumbrava/A3) la Buzău.
Astfel, pe lotul 1 de la Dumbrava la Mizil era dată drept câștigătoare Asocierea Bog’Art-Tancrad-Cosedil (România-Italia). Aceasta însă ar fi fost descalificată, iar CNAIR a declarat acum câștigătoare asocierea condusă de Impresa Pizzarotti.
Autostrada „Moldovei” A7 are aproape 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina. De la Ploiești până la Pașcani (circa 320 de km) a fost prinsă pe finanțare PNRR, planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiția esențială: proiectele să fie finalizate până în 2026.
Sursa: Hotnews.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*