Home » Local » Polițiștii și copiii împreună de 1 Iunie!

Polițiștii și copiii împreună de 1 Iunie!

Polițiștii, polițiștii de frontieră, jandarmii și pompierii vasluieni, au sărbătorit, astăzi, 1 iunie 2022, în Parcul Copou din municipiul Vaslui, cu sprijinul Primăriei Municipiului Vaslui, alături de cei mici, “Ziua Internațională a Copilului”.

Peste 600 de copii au fost dornici să-i întâlnească pe „mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Publicul larg, în special micii oaspeți, au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor, menite să îi ajute în intervențiile zilnice.

Printre punctele de atracție s-a numărat și noua autospecială intrată de curând în dotarea Serviciului Rutier, special destinată și echipată activităților de educație rutieră. Aici, cei mai mici dintre vizitatori s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice și au primit primele sfaturi despre siguranța în deplasare (portul centurii de siguranță, folosirea sistemelor omologate de retenție și transport copii, etc).

Unul dintre cele mai inedite standuri a fost creat de polițiștii criminaliști, care și-au folosit instrumentele speciale pentru a-i amprenta pe cei mici și pentru a le oferi diplome de Micul Criminalist, ce purtau propriile impresiuni papilare.

De o atenție deosebită s-au bucurat și polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au organizat o zonă, tip workshop, unde au fost derulate activități preventiv – educative și diverse concursuri cu premii.

De asemenea, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor le-au explicat copiilor cum se realizează microciparea și controlul microcipurilor, cu un aparat special. În plus, copiii și părinții au primit sfaturi despre respectul pe care aceștia trebuie să îl manifeste pentru animale și cum pot veni în sprijinul acestora.

Câinele polițist, de urmă, RICO, nu putea lipsi de la jocuri, demostrațiile sale bucurându-i pe cei mici, ca în fiecare an.

Pe toată durata activității, copiii au primit dulciuri, insigne autocolante, pliante, flyere, diplome și reviste, cu sprijinul Primăriei municipiului Vaslui, organizației profesionale Corpul Național al Polițiștilor și Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 1 Vaslui.

În municipiul Bârlad, polițiștii Biroului Rutier Bârlad, cu sprijinul asociației Grup Select Bârlad, și-au dat întâlnire cu școlarii și preșcolarii bârlădeni, dar și din comunele învecinate, în Grădina Publică.

Cei mici au luat parte la concursuri pe teme rutiere, diverse jocuri și desene pe astfalt și au fost dornici să vadă îndeaproape autospecialele poliției rutiere, să pornească sistemele acustice și luminoase, folosite atunci când aceștia circulă în regim prioritar și să primească primele sfaturi despre siguranța în deplasare.

Plimbările cu autospecialele de poliție rutieră i-au entuziasmat pe copii iar dulciurile primite de la organizatori au făcut ca Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită de polițiști în mijlocul lor, să fie un succes.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*