Home » Local » 62 de medici fac de gardă în centrele de permanență din județul Vaslui. Peste 22.000 de vasluieni au beneficiat de asistență medicală

62 de medici fac de gardă în centrele de permanență din județul Vaslui. Peste 22.000 de vasluieni au beneficiat de asistență medicală

În judetul Vaslui funcționează 12 centre de permanență, cu un număr total de 62 de medici. Centrele de permanență sunt organizate în următoarele localități: Codăești, Cozmești, Ivănești, Vutcani, Puiești, Duda-Epureni, Oltenești, Huși, Tutova, Dragomirești, Negrești și Bârlad.

Programul de gărzi în centrele de permanență se desfasoara de la ora 15 până a doua zi dimineața la ora 8, însemnând în timpul săptămânii 17 ore/ gardă, iar sâmbăta, duminica și sărbatorile legale numărul de ore de garda este de 24. Pentru medicii coordonatori de centru se deconteaza 66 lei/ora, pentru ceilalți medici din cadrul centrului  60 lei/ora, iar pentru asistenții medicali 20 lei/ora.

Mihaela Chitariu, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui, a spus că la CP Bârlad cheltuielile de administrare și funcționare sunt suportate de Primăria Bârlad. Pentru medicul coordonator se decontează 50 lei/ora , pentru ceilalți medici din cadrul centrului  44 lei/ora, iar pentru asistente 20 lei/ora.

„Asigurarea continuității asistenței medicale primare în regim de gardă pentru colectivitățile locale arondate, în afara programului normal de lucru al cabinetelor de medicină de familie se realizează prin intermediul centrelor de permanență. Medicii din centrele de permanență asigură asistența medicală în limita competenței pe care o au, pentru cazurile ce depășesc competența medicului de familie se apelează la serviciile de urgență”, a precizat Mihaela Chitariu.

Anul trecut, pe la cele 12 centre de permanență au trecut 22.633 de pacienți, cu o rată medie lunară de 3.613 pacienți.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*