Home » National » Brașovenii vor fi vizitați de polițiști pentru le fi transmise obligaţiile pe care le au atunci când cresc animale

Brașovenii vor fi vizitați de polițiști pentru le fi transmise obligaţiile pe care le au atunci când cresc animale

Poliţiştii braşoveni de la Biroul pentru Protecţia animalelor derulează, în aceste zile, împreună cu trei asociaţii, o campanie de informare care are ca scop stoparea înmulţirii necontrolate a câinilor de rasă comună şi a pisicilor, prevenirea abandonului lor pe domeniul public, promovarea deţinerii responsabile a câinilor, precum şi promovarea sănătăţii şi bunăstării acestor specii de animale, anunță Brașov.net.

”Cetăţenii vor fi informaţi cu privire la obligaţia de a steriliza câinii de rasă comună şi metişii acestora, precum şi cu privire la faptul că nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei (…) Proprietarii sau deţinătorii de câini, persoane fizice sau juridice, au obligaţia legală (…) de a identifica exemplarele prin microcipare. Neidentificarea câinilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei. De asemenea, abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 12.000 lei, iar nerespectarea obligaţiilor deţinătorilor de câini agresivi sau periculoşi (…) se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, respectiv de la 1.500 lei la 3.000 lei”, se arată în comunicatul IPJ Braşov.

 

Polițiștii atrag atenția că pedepsele pentru cruzimea animalelor au crescut, iar violența poate fi sancționată cu închisoare de la 2 la 7 ani.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*