Home » Local » Ziua Eroilor, marcată de Consiliul Județean Vaslui!

Ziua Eroilor, marcată de Consiliul Județean Vaslui!

Astăzi a avut loc ceremonia militar-religioasă de la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea Vaslui, cu ocazia Zilei Eroilor sărbătorită de Înălţarea Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti.
Consiliul Județean Vaslui a fost reprezentat de vicepreședintele Ciprian Trifan.
În deschiderea evenimentului, protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, a oficiat slujba de pomenire a eroilor neamului care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei și unității naţionale.
Ca o tradiție, sărbătorim în fiecare an ziua eroilor odată cu Înălțarea Domnului. Ziua eroilor este sărbătoarea națională pentru comemorarea bărbaților și femeilor, cunoscuți ori necunoscuți, care și-au jertfit viața pentru apărarea țării. Cu acest prilej comemorăm jertfa celor care au avut viziunea unui viitor mai bun și curajul pentru a lupta pentru acest lucru. Prin actele de eroism și patriotism ale semenilor noștri pe câmpurile de luptă au fost apărate teritoriile și integritatea țării, fiind păstrată identitatea națională. Lecțiile de viață pe care le-am primit de la eroii neamului reverberează puternic despre trecut și ne pregătesc pentru provocările actuale și viitoare. Să ne inspirăm din sacrificiile eroilor noștri și să găsim puterea și voința de a trimufa asupra tuturor obstacolelor”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.
„Avem datoria morală de a ne cinsti de fiecare dată eroii, iar în această zi sfântă ne închinăm la mormintele lor, pentru a aduce un omagiu celor care de-a lungul celor peste 100 de ani s-au jertfit cu fiecare eveniment istoric ce a brăzdat istoria României. Glorie eternă! Dumnezeu să le aşeze sufletele în rândurile drepţilor. Hristos s-a Înălţat!”, a completat președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.
Ceremonia a continuat cu depunere de coroane de flori și s-a încheiat cu o paradă militară.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*