Home » Business » Ciprian Trifan: Sper ca proiectul Centrului Cultural Județean să se finalizeze până în data de 31 decembrie 2022

Ciprian Trifan: Sper ca proiectul Centrului Cultural Județean să se finalizeze până în data de 31 decembrie 2022

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui este optimist în ceea ce privește finalizarea proiectului „Reparații capitale și refuncționalizare Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional”. Finanțarea investiţiei se face din bugetul local al judeţului Vaslui şi din bugetul de stat,

”La Casa Armatei se lucrează și sper că proiectul să se finalizeze până în data de 31 decembrie 2022. Casa Armatei va avea și o parcare mare în spate. Faptul că am scos proiectul la licitație pe mai multe loturi, iar ministerul a fost alături de noi în ceea ce privește actualizarea prețurilor, lucrurile încep să capete contur”, a spus Ciprian Trifan.

CJ Vaslui va aprobat devizul general actualizat și devizul general pentru lucrările rest de executat aferenți proiectului de la Casa Armatei. Decizia survine în contextul creșterii prețului materialelor de construcții și necesității asigurării realizării investițiilor în condiții de eficiență, eficacitate și egalitate de tratament.

Potrivit legislației aprobate de Guvernul României, lucrările aflate în derulare se ajustează pentru a ţine seama de orice creştere sau diminuare a costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractelor. Prin urmare, majorările se vor suporta din bugetul de stat, contribuția de la bugetul local rămânând de 746.725,335 lei, inclusiv TVA.

La finalul anului 2020, a fost reziliat contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care executa lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui. Criza economică provocată de pandemia de COVID-19, dar și lipsa de forțe de muncă au condus la decalarea repetată de termenelor de finalizare a investiției. Pentru a putea finaliza proiectul, CJ-ul a apelat la soluția extremă și a decis rezilierea contractului de execuție.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*