Home » Local » CL Vaslui a pus ochii pe datornicii la chirii! Conducerea Locativa spune că nu poate da afară aceste familii cu probleme materiale

CL Vaslui a pus ochii pe datornicii la chirii! Conducerea Locativa spune că nu poate da afară aceste familii cu probleme materiale

Consilierii locali din cadrul Consiliului Local Vaslui au cerut conducerii SC Locativa SRL să fie mai intransigentă cu restanțierii la plata chiriei. Societatea administrează un fond locativ de stat de 277 apartamente, din care 105 sunt apartamente ANL.

„Sunt datorii la chirie la familiile care locuiesc în locuințele sociale. Dar în aceste cazuri avem de a face cu probleme materiale. Dacă îi dăm afară vin la domnul primar. La blocurile ANL sunt câteva cazuri de datornici la plata chiriei. Nu pot să dau afară aceste familii pentru că au copii”, a spus Nicu Palade, directorul SC Locativa SRL Vaslui.

Chiriașii care locuiesc în blocurile ANL sunt extrem de interesați să cumpere apartamentele în care locuiesc. În ultimii ani, societatea a vândut un mai puțin de 45 de apartamente.

Reamintim că Primăria Vaslui a finalizat operațiunea de intabulare în cartea funciară a celor trei blocuri ANL din Zona Industrială, inclusiv faza de apartamentare. În condițiile în care operațiunea cadastrală s-a finalizat cele 80 de apartamente pot fi vândute către chiriași.

SC Locativa SRL Vaslui a fost înființată în anul 2013. În data de 26 noiembrie 2014, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui a solicitat deschiderea procedurii de insolvență la Tribunalul Vaslui. Prin sentința civilă nr.13/F/2020, Tribunalul Vaslui a dispus închiderea procedurii de insolvență. Intrarea în insolvență a SC Locativa Vaslui a avut ca principală cauză preluarea unor datorii înregistrate la serviciile de utilități.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*