Home » National » 7 iunie- Ziua Mondială a Siguranței Alimentare! Accesează secțiunea dedicată Alertelor pentru siguranța alimentară din Aplicația GRATUITĂ InfoCons!

7 iunie- Ziua Mondială a Siguranței Alimentare! Accesează secțiunea dedicată Alertelor pentru siguranța alimentară din Aplicația GRATUITĂ InfoCons!

Pe 7 iunie sărbătorim Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, zi ce a fost adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 2018. Sub umbrela acestei zile cu o puternică însemnătate la nivel internațional, InfoCons aduce în vederea consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons – o unealtă importantă pentru alegerea produselor alimentare în cunoștință de cauză!

De Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, accesează secțiunea dedicată Alertelor pentru siguranța alimentară din Aplicația GRATUITĂ InfoCons!

Aplicația Gratuită InfoCons te ajută să ai acces în timp real la lista alertelor pentru siguranța alimentară și non-alimentare.

 

Pentru a veni în sprijinul tău, al consumatorului, Aplicația Gratuită InfoCons, adună într-o singură secțiune dedicată, toate alertele emise la nivelul Uniunii Europene cu detalii precum:

-Denumirea produsului;

-Țara de origine;

-Țara vizată de alertă;

-Gradul de risc;

-Data de la care intră în vigoare alerta;

-Fotografii pentru alertele produselor non-alimentare;

De ce este importantă cunoașterea alertelor pentru siguranța produselor alimentare și non-alimentare din Aplicația InfoCons?

 

Alertele pentru siguranța produselor alimentare și non-alimentare, te ajută să eviți în timp util produsele ce fac obiectul acestor alerte, bazându-te pe informațiile regăsite în descrierea fiecărui produs. Alertele de siguranță alimentară de la nivelul Uniunii Europene sunt afișate pe aplicația InfoCons în română și engleză. Pentru fiecare alertă este menționat gradul de risc:

– scăzut;

– nedeterminat;

– până la serios.

Cunoașterea alertelor pentru siguranța produselor alimentare și non-alimentare elimină numeroase probleme din timp! Cu ajutorul Aplicației GRATUITE InfoCons ești avertizat în timp util pentru a lua atitudine!

 

 

Accesare alertelor pentru siguranța produselor alimentare și non-alimentare se realizează prin intermediului pictogramei „i”

Observi o neregulă ce ține de siguranța alimentară? Ia atitudine prin Aplicația InfoCons!

Aplicația GRATUITĂ InfoCons îți oferă posibilitatea de a semnala o neregulă referitoare la siguranța alimentară și nu numai!

Calea prin care poți semna o neregulă este reprezentată de butonul „sesizare” ce apare atât în urma scanării codului de bare, cât și în lista cu produsele salvate. În urma accesării butonului „sesizare”, se va deschide automat un formular intuitiv ce poate fi completat rapid cu informațiile necesare.

 

De asemenea, poți semnala o problemă prin accesarea secțiunii „SOS” ce cuprinde toate numerele de urgență la nivel județean, national și international. În secțiunea „SOS” apar numerele instituțiilor cu diferite competențe în diverse domenii:

-Urgențe;

-Ambulanță;

-Pompieri;

-Poliție;

-Poliția de Frontieră;

-Autoritatea de Supraveghe Financiară;

-Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor;

-Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor;

-Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere;

-Registrul Auto Român;

-Direcția Națională Anticorupție;

-Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații;

-Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei;

-Ministerul Finanțelor Publice.

Apelarea numerelor se poate realiza direct din Aplicația Gratuită InfoCons, fără a mai fi nevoie de copierea în prealabil a numerlor în tastatura telefonului.

Cum te poate ajuta Aplicația GRATUITĂ InfoCons să decizi tu pentru tine?!

Scanarea produselor cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons te ajută să afli instant, direct pe telefonul mobil, informațiile utile de pe etichetele produselor. Astfel, ai puterea de a te informa corect, ușor, rapid și transparent într-o fracțiune de secundă despre:

-Numărul și tipul aditivilor alimentari;

-Cantitatea de zahăr, sare și calorii;

-Ingrediente;

-Distanța pe care trebuie să o mergi, alergi, pedalezi pentru 100g de produs consumat;

-Alergeni;

Având peste 2 milioane de produse adăugate în baza de date, Aplicația Gratuită InfoCons este indispensabilă oricărui consumator care își dorește să aleagă informat ce cumpără și ce mănâncă!

Tema Zilei Mondiale a Siguranței Alimentare 2022

Anul acesta, tema propusă de Organizația Mondială a Sănătății este „Mâncare mai sigură sănătate mai bună”. Ziua Mondială a Siguranței Alimentare din anul 2022, atrage atenția asupra acțiunilor pentru prevenirea, detectarea și gestionarea riscurilor ce țin de alimente.

Tema anului 2022 „Mâncare mai sigură, sănătate mai bună” evidențiază rolul pe care alimentele sigure și nutritive îl joacă în asigurarea sănătății și bunăstării umane, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial, alimentele nesigure provoacă 600 de milioane de îmbolnăviri și 420.000 de decese, dintre care 30% se produc în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit Ziua Mondială a Siguranței Alimentare în anul 2018, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la această problematică. Organizația Mondială a Sănătății și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) depun eforturi considerabile pentru evidențierea problemelor ce țin de siguranța alimentară.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: