Home » National » Expoziție de grafică și pictură la Cetatea de Scaun din Suceava

Expoziție de grafică și pictură la Cetatea de Scaun din Suceava

Începând cu data de 31 mai a.c., în capela Cetății de Scaun a Sucevei este deschisă spre vizionare expoziția care marchează finalul cursurilor de arte vizuale organizate de Casa de Cultură a Studenților din Suceava. Constituind o manifestare ce își propune să promoveze, prin intermediul inițiativei expoziționale, activitatea din ultimul an a studenților și absolvenților Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, materializată printr-un eveniment de prezentare în spațiul de profil pus la dispoziție de Muzeul Național al Bucovinei, expoziția etalează peste 40 de lucrări în tehnici de grafică și pictură.

Demersul artistic se înscrie in linia deschisă de expozițiile precedente organizate de Casa de Cultură a Studenților, propunând o modalitate de lansare, promovare și exercitare a abilităților artistice într-un mod asumat, prin intermediul actului public al expunerii pe simeze într-un spațiu avizat. De la concept la materializare și percepție, de la subiect către obiect, lucrările vizează deopotrivă rigoare și virtuozitate, alături de acționism imprevizibil și experiment artistic, însumând atât calități de ordin estetic, cât și tehnic.

Dintre participanții care semnează lucrările prezentate în cadrul evenimentului, îi amintim pe Naomi Cimpoi, FSE – anul III, Emilian Butnariu, FSE (Psihologie) – anul III, Roxana Voicu, FSE – anul II, Galina Grigoriev, FEAA – anul I si Tatiana Coțofan, absolventă masterat FLSC.

 

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: