Home » National » Patru căței au fost salvați de pompieri după ce au rămas blocaţi într-un canal şi un puţ adânc. Patrupezii au fost ulterior adoptați

Patru căței au fost salvați de pompieri după ce au rămas blocaţi într-un canal şi un puţ adânc. Patrupezii au fost ulterior adoptați

Patru căţei au primit o nouă șansă la viață. Animalele au fost salvate de pompierii din Orăştie după ce au rămas blocate într-un canal şi un puţ adânc.

Primul câine salvat se afla într-un canal şi nu mai putea ieşi de acolo. O femeie l-a văzut şi a alertat autorităţile, care au trimis la faţa locului o echipă de pompieri militari. Salvatorii s-au folosit de un furtun din dotarea unei autospeciale şi au reuşit să împingă animalul din canal până când a putut fi luat în braţe. Apoi câinele a fost predat femeii, care s-a decis să-l adopte.

Alţi doi căţei şi mama lor, care se aflau într-un puţ foarte adânc de la marginea localităţii Pricaz, au fost salvaţi după ce un bărbat le-a auzit scâncetele şi a sunat pe numărul de urgenţă 112. Ajunşi la locul incidentului, pompierii militari au coborât cu o scară până în locul unde se aflau animalele şi le-au scos la suprafaţă, în siguranţă.

„Însă misiunea colegilor noştri nu s-a încheiat aici. Un alt coleg, impresionat şi el de soarta micuţei familii, a luat legătura cu o asociaţie pentru protecţia animalelor. Aşa că, din curtea Detaşamentului Orăştie, cele trei suflete au fost preluate de alţi salvatori, care ne-au asigurat că le vor oferi o viaţă mai bună de acum înainte”, se arată într-o postare pe pagina oficială a ISU Hunedoara.

 

sursă:

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*