Home » Local » Record de amenzi pentru munca la negru! Doar în luna mai au fost aplicate sancțiuni de 340.000 de lei

Record de amenzi pentru munca la negru! Doar în luna mai au fost aplicate sancțiuni de 340.000 de lei

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au verificat în luna trecută zeci de angajatori. Doar în domeniul relațiilor de muncă au fost realizate în teren un număr de 96 controale. Din cele 96 de controale efectuate, 94 de controale au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 12 angajatori, fiind aplicate 27 sancțiuni contravenționale din care 23 amenzi în valoare totala de 480.000 lei și 4 avertismente. De asemenea, pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 219 de măsuri de intrare în legalitate.

„În luna mai au fost identificate 17 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna mai fiind de 340.000 lei”, a precizat Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

În îndeplinirea obiectivelor prevăzute de Legea nr. 108/1999, republicată – Legea pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii,  inspectorii de muncă au  desfăşurat în luna mai 2022 activităţi specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă. Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*