Home » Local » Locuri de muncă periculoase! Inspecția Muncii Vaslui a înregistrat în luna mai patru accidente de muncă

Locuri de muncă periculoase! Inspecția Muncii Vaslui a înregistrat în luna mai patru accidente de muncă

Controalele în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă continuă să fie o prioritate pentru inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui.

Astfel, în luna mai 2022, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat vizite de inspecție la 38 de angajatori şi au încheiat 38 de procese verbale de  control.

În urma vizitelor de inspecţie efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă, în luna mai 2022 au fost constatate 44 de  neconformităţi.

Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 25 de angajatori, fiind aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

„În luna mai 2022 au fost comunicate de angajatori, un număr de 4 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilitii caracterului lor”, a precizat a precizat Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

Anul trecut, în județul Vaslui s-au înregistrat 39 accidente de muncă. Cauzele care au generat cele mai multe accidente de muncă: utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă: intervenţii la echipamente în timpul funcţionării; neutilizarea de către lucrători a dispozitivelor de protecţie; utilizarea de echipamente de muncă neadaptate sarcinii de muncă; neluarea măsurilor de securitate pentru prevenirea caderilor de la înălţime; proiectarea de obiecte materiale; neutilizarea echipamentului individual de protecţie; nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice; căderea de la acelaşi nivel prin alunecare/împiedecare/antrenare; neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă pentru prevenirea accidentelor prin electrocutare etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: