Home » National » Marius BODEA Senator, USR de Iaşi: „Două cepe degerate au blocat tot Iașul!”

Marius BODEA Senator, USR de Iaşi: „Două cepe degerate au blocat tot Iașul!”

Marius BODEA
Senator USR de Iaşi

„Ce blestem pe orașul Iași, ca în vremea unei coaliții-mamut, cu o guvernare pe care n-o mai poate atinge nimic, principalii doi pioni politici și administrativi ai județului, primarul municipiului, Mihai Chirica, și președintele CJ, Costel Alexe, să nu facă nici cât două cepe degerate în fața Guvernului.
Într-o țară ultra centralizată, unde puterea de decizie este concentrată în birourile de la Palatul Victoria sau la sediile din București ale partidelor, contează enorm să ai la nivel local oameni influenți „la centru”. Ai noștri au rămas influenți cel mult peste personalul din Casa Pătrată sau Palatul Roznovanu. Sau poate nici măcar acolo.

Confruntați cu trimiteri în judecată sau dosare penale cărora nici măcar versurile de manele n-ar mai putea să le țină numărul, Primarul Iașului și Președintele de CJ sunt niște evitați. Nici un oficial de rang înalt nu mai vrea să dea ochii cu ei la Iași, nimeni nu-i mai primește în nici un birou din Capitală, unde se împart fonduri și unde se trasează direcțiile de dezvoltare. Doi penali în fața justiției, doi impotenți în jocul politic. Până când Justiția își va spune cuvântul, vom sta blocați cu ei, pentru că s-au proptit neclintiți în geamurile prin care îi privesc pe ieșeni cu un dispreț regal.

Unul a transformat Iașul într-un bazar de construcții hidoase, într-un oraș care se sugrumă de traficul infernal și peste care duhnește o mafie rapace. Celălalt s-a folosit de funcțiile publice ca să-și rezolve cu posturi neamurile, să-și acopere casa cu tablă primită șpagă și să-și sape în grădină puțuri cu oameni plătiți de noi ca să ne apere de inundații. Două caricaturi medievale, doi fanarioți fără haz, doi baroni îmbogățiți din banii cetățenilor simpli.

Nimic din tot ce s-a întâmplat astăzi nu este o surpriză, lucrurile s-au petrecut exact așa cum spun de atâția ani! Eu nu m-am schimbat în nici un fel în ultimii 6 ani: am luptat cu hoțiile lor, cu abuzurile lor și am ținut partea ieșenilor năpăstuiți. Nici Chirica și Alexe nu s-au schimbat cu nimic, doar că, din păcate, abia azi, când sunt bine-mersi în funcții, îi văd și ieșenii în toată goliciunea și hoția lor. Pentru anii pe care ni-i fură din viață, e mult prea târziu. Pentru copiii noștri și viitorul orașului și al județului, încă mai e vreme. Hoția nu poate fi reparată decât cu cinste. Subdezvoltarea cu dezvoltare accelerată. Sărăcia cu un mediu de afaceri local solid, cu antreprenori care să fie ajutați să fie egalii firmelor multinaționale.

La Iași întotdeauna s-a scris istorie. Am credința că vom reuși încă o dată! Să scăpăm de acești doi penali și să repunem Iașul pe harta unei Românii oneste, civilizate și dezvoltate.”

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: