Home » National » Peste 3 milioane kilograme de deşeuri au fost colectate la nivel naţional prin campania „Curățăm România!”

Peste 3 milioane kilograme de deşeuri au fost colectate la nivel naţional prin campania „Curățăm România!”

Peste trei milioane de kilograme de deşeuri abandonate au fost colectate în cadrul Campaniei Naţionale „Curăţăm România!”, la acţiunile de ecologizare fiind înregistraţi mai mult de 20.000 de elevi, 30.000 de angajaţi din sistemul public şi peste 35.000 de voluntari, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, Bogdan Balanişcu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), relatează Agerpres.

„Ce este foarte important de menţionat este faptul că e prima dată în România când, la nivelul Ministerului Mediului, se reuşeşte o campanie de acest tip, o campanie naţională în care să fie implicaţi atât de mulţi factori atât din zona administraţiei publice locale şi centrale, cât şi din partea societăţii, a instituţiilor de învăţământ şi chiar a mediului privat şi, bineînţeles, nu în ultimul rând, a dumneavoastră, celor din mass-media (….) Am reuşit în această perioadă să strângem peste trei milioane de kilograme de deşeuri abandonate, ceea ce este o cifră impresionantă. Suntem conştienţi că nu rezolvăm problema la nivel naţional 100%, dar este un prim pas foarte important din acest punct de vedere şi ne dorim ca acest program să fie reluat, pe parcursul timpului. Au fost implicaţi peste 20.000 de de elevi şi cu această ocazie dorim să mulţumim Ministerului Educaţiei şi a parteneriatului şi a implicării pe care Ministerul Educaţiei şi Inspectoratele Şcolare Judeţene le-au desfăşurat şi pentru acţiunile pe care le-au derulat împreună cu colegii noştri de la Garda Naţională de Mediu, de la APM.

De asemenea, au fost peste 30.000 de angajaţi din sistemul public care s-au implicat în aceste activităţi de curăţenie şi de educaţie pentru mediu. Şi aici doresc să mulţumesc şi colegilor din structurile în coordonarea sau în subordonare ministerului, celor de la RNP – Romsilva, celor de la Garda Naţională de Mediu, de la APM şi de la ‘Apele Române’. De asemenea, au fost implicaţi peste 35.000 de voluntari şi aici meritul este al celor care au activat la nivel local, la nivel judeţean, atât la nivelul prefecturilor, cât şi a celorlalte instituţii care au catalizat şi au făcut posibil ca aceste acţiuni să se întâmple”, a subliniat Balanişcu.

Pe parcursul campaniei au fost organizate peste 4.000 de acţiuni de ecologizare la nivel naţional şi peste 400 de „dialoguri verzi” – acţiuni în şcoli, de educaţie pentru mediu.

Reprezentantul Ministerului Mediului a punctat, totodată, faptul că, la ora actuală, există cereri de decontare a cheltuielilor de ecologizare din partea primăriilor de aproximativ 5 milioane de lei.

Pe data de 4 aprilie 2022, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat Campania Naţională „Curăţăm România!”, prima iniţiativă în care sunt implicate autorităţile centrale şi cele locale, precum şi asociaţiile de profil.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: