Home » Local » Sănătate cu costuri reduse! Sute de vasluieni beneficiază de servicii medicale la domiciliu

Sănătate cu costuri reduse! Sute de vasluieni beneficiază de servicii medicale la domiciliu

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vaslui a încheiat în anul trecut contracte cu trei furnizori de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu, din care unul la Vaslui, unul la Bârlad și unul la Negrești.

Un asigurat poate beneficia, pe parcursul unui an, de 90 de zile de îngrijiri, în episoade de îngrijire de maximum 30 de zile. Îngrijirile medicale se referă la administrarea de medicamente intramuscular sau intravenos, îngrijirea escarelor, monitorizarea funcțiilor vitale, TA (tensiune arterială), puls, respirație etc. Anul trecut, 265de vasluieni au beneficiat de aceste servicii medicale.

Avand în vedere avantajele deosebite pe care le generează serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu (nedizlocarea bolnavului din sânul familiei prin deplasarea furnizorului la domiciliul acestuia, costurile reduse în comparație cu cele ce se înregistrează în unitățile spitalicești), CAS Vaslui a căutat pe cât posibil acoperirea nevoilor de îngrijiri la domiciliu ale asiguraților de pe întreg teritoriul județului.

„Serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu constituie o alternativă mult mai ieftină pentru sistemul de sănătate și, în același timp, una care duce la creșterea calității vieții pacienților. Prin aceste servicii se urmărește ca asigurații care prezintă un anumit nivel de dependență și o capacitate limitată de a se deplasa la o unitate sanitară în vederea asigurării îngrijirilor ambulatorii recomandate de medici, să beneficieze de anumite tratamente de durată la domiciliu”, a spus Mihaela Chitariu, directorul CAS Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*