Home » National » SMART – Un nou tip de podcast pentru tineri

SMART – Un nou tip de podcast pentru tineri

Asociația ”International Community of the Young” va lansa începând cu luna iunie 2022 podcastul SMART, ce va aborda subiecte din sfera educației financiare, afaceri, orientare în carieră, stil de viață sănătos, proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow. Podcastul va fi postat pe canalul de Youtube al Asociației ”International Community of the Young”, cât și pe alte canale de comunicare, cum ar fi site-ul asociației, dar și pagina de Facebook și Instagram.

Denumirea podcastului este una inspirată din metodologia de scriere a proiectelor, SMART fiind un acronim de la S – Specific, M – Măsurabil, A – (de) Atins, R – Relevante și T – în Timp încadrate. În metodologa de proiect, obiectivele trebuie să fie musai SMART, astfel prin proiect ne propunem ca tinerii ce vor viziona/asculta (va fi și sub formă video, dar și audio) să fie inspirați să își planifice viitoarele acțiuni referitoare la carieră, viață personală, deschiderea unui business etc.

Acest podcast vizează tinerii din România, în special cei din comunitățile defavorizate care nu au acces la o educație și informații de calitate, astfel prin intermediul experților invitați la SMART, dar și a discuțiilor avute, se dorește îmbogățirea sferei de cunoaștere a grupului țintă cu informații ce au aplicabilitate imediată.

În perioada iunie – octombrie 2022, Asociația ”International Community of the Young” va publica în medul online o serie de 15 podcast-uri, avându-l moderator principal pe președintele Asociației ICY, Cosmin-Alin Boțoroga.

Grupul țintă e format din tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 – 30 de ani din România, cu preponderență din mediul rural și din județele cele mai slab dezvoltate din țară (Vrancea, Vaslui, Botoșani și Dolj), dar nu numai, accesul la podcast este gratuit și liber oricărei persoane, indiferent de vârstă sau mediul de proveniență.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*