Home » Administratie » CJ Vaslui depune proiectul pentru instalarea unor stații de încărcare electrică

CJ Vaslui depune proiectul pentru instalarea unor stații de încărcare electrică

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va depune un proiect pentru obținerea finanțării privind „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice la nivelul județului Vaslui”. Proiectul va fi depus în cadrul unui program lansat în luna octombrie 2021 de Administrația Fondului pentru Mediu privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi.

Finanțarea se acordă în procent de 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți. Pentru UAT județ suma maximă este de 4.000.000 lei. Suma maximă finanțată pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

„Vom instala opt puncte de încărcare electrică, câte două stații pentru fiecare punct. Este vorba despre stații cu o capacitate mare și din acest punct de vedere sperăm să fim cu un pas înainte de ceea ce se intalează în județ. Aceste puncte le-am luat în calcul ca fiind cele mai bune posibil de a înființa aceste puncte de încărcare electrică”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Două stații vor fi instalate la Sediul SC LDP Vaslui-strada Castanilor, nr.8, localitatea Vaslui; Două stații la Sediul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat Bârlad – strada B-dul Epureanu, nr. 19, localitatea Bârlad; Două stații la sediul Teatrului Victor Ion Popa și Muzeului Vasile Pârvan Bârlad- strada Republicii, nr. 268, localitatea Bârlad, județul; Două stații la sediul Casei Armatei Vaslui – strada Ștefan cel Mare, nr. 64, localitatea Vaslui; Două stații la sediul Centrului de Asistență Medico – Socială Băcești – localitatea Băcești; Două stații la sediul Centrului de Asistență Medico – Socială Codăești-localitatea Codăești; Două stații la sediul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Vaslui- strada Șoseaua Națională Vaslui – Iași; Două stații la sediul Spitalului județean de Urgență Vaslui – strada Ștefan cel Mare, nr.233, localitatea Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*