Home » Administratie » Vizită de lucru în Belgia! Digitalizarea serviciilor publice în atenția conducerii CJ Vaslui

Vizită de lucru în Belgia! Digitalizarea serviciilor publice în atenția conducerii CJ Vaslui

Dan Marian, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a făcut o vizita de studiu cu tema „Digitalizarea administrației și serviciilor publice”, privind bune practici ale administrației și serviciilor publice în domeniul digitalizării în Bruxelles, Belgia. Vizita a avt loc în perioada 23-27 mai 2022, la invitația Agenției pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est , prin coordonarea Biroului de Reprezentare din Bruxelles.

„ADR Nord Est și-a propus să impulsioneze atragerea de resurse financiare și non-financiare europene prin intensificarea participării actorilor relevanți ai regiunii noastre în cât mai multe proiecte, parteneriate și evenimente europene. În cadrul vizitei de studiu, care s-a desfășurat pe durata a doua zile, am participat împreună cu alți reprezentanți ai APL-urilor din Regiunea de Est la întâlniri de lucru și discuții cu reprezentanți din instituții și organizații europene și birouri regionale. De asemenea am participat și la întâlniri bilaterale cu reprezentanți ai administrației publice din Belgia în cadrul cărora am aflat că la nivel local există în Belgia, mai multe exemple de digitalizare a administrației și a serviciilor publice”, a precizat Dan Marian.

Este vorba despre vidența populației (identități digitale, portofele digitale); digitalizarea transportului (platforme online dedicate transportului); facilitarea dialogului intre cetățeni si administrație (bugetare participativă); digitalizarea administrației spitalicești (digitalizarea relației pacient -medic pentru îmbunătățirea accesului publicului la informațiile din spitale si a comunicării cu pacientul) digitalizarea arhivelor; folosirea tehnologiei pentru gestionarea spatiilor publice.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: