Home » Local » „Eternul Eminescu” – manifestare comemorativă cu prilejul a 133 de ani de la moartea poetului

„Eternul Eminescu” – manifestare comemorativă cu prilejul a 133 de ani de la moartea poetului

Miercuri, 15 iunie 2022, bârlădenii sunt invitați la activitățile organizate de Primăria Bârlad, Consiliul Local Bârlad și Biblioteca municipală ”Stroe Belloescu”, cu prilejul a 133 de ani de la trecerea în neființă a poetului Mihai Eminescu.
Manifestarea va avea loc la Centrul ”Mihai Eminescu” (Casa Roșie), începând de la ora 10.00, după următorul program:
– slujbă Te Deum, oficiată de părintele protopop Vasile Lăiu
– depunere de flori la bustul poetului
– moment artistic susținut de Grupul folk ”Ecou”, coordonat de prof. Corneliu Pleșu
– prezentarea volumelor: ”Maladia lui Eminescu și maladiile imaginare ale eminescologilor” și „Sentința în procesul Eminescu”
Va prezenta: Dr. Valeriu Lupu, sculptorul Gheorghe Alupoaie și bibliotecar Geta Modiga.
„Fiecare întâlnire cu Poetul Nepereche generează emoția întâlnirii cu simțămintele care ne definesc pe noi, ca oameni și ca popor: iubirea de natură, admirația pentru eternul feminin, dragostea pentru neam, pentru folclor, pentru limba străbună. Nu există probabil generație care să nu fi fost mișcată de profunzimea versurilor lui Eminescu, pentru că, așa cum spunea George Călinescu, «opera eminesciană învinge timpul». Ce poate fi mai potrivit acum, când parfumul teilor învăluie Bârladul, să ne oprim o clipă din vârtejul activităților cotidiene și să medităm asupra idealurilor de frumos, de echilibru și de adevăr din poezia Poetului universal? Este exact ce avem nevoie într-un moment în care avem tot mai des senzația că aceste valori se clatină”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*