Home » Local » Eveniment de suflet organizat în comuna Fălciu, dedicat personalităților din localitate

Eveniment de suflet organizat în comuna Fălciu, dedicat personalităților din localitate

Autoritățile locale din comuna Fălciu au organizat la sfârșitul săptămânii trecute o manifestare de o importanță deosebită. Evenimentul a fost dedicat personalităților din zonă, care de-a lungul carierei au avut rezultate de excepție. Tocmai pentru ca acești specialiști să nu fie uitați, autoritățile locale au inițiat acest eveniment. Printre invitații care au participat la manifestare s-a numărat și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

„A avut loc o manifestare de execepție în comuna Fălciu, un simpozion dedicat unor specialiști care au trăit aici. Foarte mulți oameni care au trăit în această zonă sunt uitați de ceilalți, iar activitatea lor intră în uitare”, a spus Dumitru Buzatu.

Comuna Fălciu este printre UAT-urile cu cele mai multe investiții din județul Vaslui, inclusiv proiecte europene. Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că primarii trebuie să fie foarte atenți pentru a asigura cofinanțarea proiectelor pe care le au în implementare, fie că sunt din fonduri europene, din bugetul național sau din fonduri proprii.

„Toate proiectele necesită bani pentru diferite avize etc. Noi avem doar două proiecte prin PNDL și restul sunt proiecte europene. Fiecare primar vrea să facă ceva și de aceea sunt căutate toate sursele posibile de finanțare”, a spus Neculai Moraru.

Unul dintre proiectele europene care se derulează în comuna Fălciu vizează construcția și dotarea unui corp nou în cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Cantemir”. Pentru alinierea unității de învățământ la standardele educaționale europene, se vor investi 5.128.229 de lei, din care finanțare nerambursabile prin POR 2014-2020 este de 4.529.655 lei. Durata estimată de realizare a proiectului este de 88 de luni, cu data finalizării la 31 decembrie 2022.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*