Home » Local » 5 sfaturi de curățare a toaletei de care probabil că nu ai auzit niciodată

5 sfaturi de curățare a toaletei de care probabil că nu ai auzit niciodată

De câte ori ați intrat în baie și v-ați întrebat când a fost ultima dată când ați curățat-o? Filigranele de apă de pe oglindă își bat joc de tine. Resturile de săpun țipă la tine din spatele perdelei din țesătură de duș. Dar cel mai rău dintre toate, mirosul îngrozitor care vine din WC, din fosa septică și din rezervorul de toaletă este suficient pentru a te face să vrei să fugi urlând și să nu te mai întorci niciodată.

Nimeni nu vrea să curețe un WC. La naiba, nimeni nici măcar nu vrea să vorbească despre curățarea toaletei. Dar, din moment ce ne aflăm pe tronul de porțelan de mai multe ori pe zi, este important ca acesta să fie cât mai curat posibil. Dar, dacă produsele pe care le-ai încercat nu-ți sunt pe plac, am adunat câteva trucuri de curățare a unui WC de care probabil nu ai auzit niciodată. Hei, merită să încerci, nu?

Aceste trucuri geniale de curățare a toaletei îți vor face tronul să strălucească! Există câteva soluții serios creative pe această listă – încearcă-le și vezi care funcționează cel mai bine pentru gospodăria ta.

1. Dezinfectează toaleta cu peroxid de hidrogen.

În loc să folosești substanțe chimice dure, îți poți dezinfecta WC-ul și poți scăpa de rugină cu peroxid de hidrogen. Acesta trebuie să stea timp de 30 de minute înainte de a trage apa. De asemenea, explică foarte bine diferența dintre dezinfectare și curățare.

Curățarea are loc în mod regulat, în timp ce dezinfectarea este ceva ce se face după curățare și nu trebuie să fie făcută la fel de des ca și curățarea. Acest sfat de curățare a toaletei poate fi folosit cu moderație ca o curățare grea în loc să fie rutina de curățare regulată.

2. Detergent de WC făcut în casă

Vorbind de curățare, trebuie să încerci detergentul de casă pentru toaletă! Ai nevoie doar de câteva ingrediente naturale simple:

  • apă
  • săpun de Castilia
  • bicarbonat de sodiu
  • 15-30 de picături din uleiul esențial sau din uleiul pentru copii preferat

Amestecă aceste ingrediente într-o sticlă și apoi pulverizează-le pe vasul de WC. Adaugă cu niște peroxid de hidrogen sau niște oțet pentru a da drumul la puterea de distrugere a petelor. Lasă acest amestec să stea în vasul de toaletă câteva minute, freacă cu peria de toaletă și ai terminat!

Datorită uleiurilor esențiale, nu numai că vasul de WC va fi frumos și strălucitor, dar și baia ta va mirosi uimitor! De ce să nu te bucuri de puțină aromaterapie în timp ce faci curățenie? Asigură-te că fierbi apa dacă ai de gând să păstrezi soluția de curățare pe termen lung.

3. Bombe de curățare a toaletei din bicarbonat de sodiu

Fă-ți propriile bombe de toaletă cu bicarbonat de sodiu, acid citric și 3 uleiuri esențiale: lavandă, mentă și lămâie. Amestecă totul împreună și apoi modelează în tăvițe pentru cuburi de gheață. După ce s-au întărit, le poți depozita într-o pungă cu fermoar.

Folosește câte două pentru curățarea toaletei cam o dată pe săptămână, doar pentru a-ți menține toaletele proaspete și curate. Pur și simplu aruncă-le în toaletă și privește cum se evaporă. Închide capacul și lasă-le să stea timp de aproximativ 20-30 de minute pentru ca acestea să-și facă treaba. Dacă vrei, poți folosi o perie de curățat și freca amestecul în jurul toaletei, sau pur și simplu trage apa și mergi mai departe!

4. Piatră ponce pentru toaletă

Toaleta ta are un inel inestetic? Scapă de el cu o piatră ponce pentru toaletă. Dacă ai inele încăpățânate în toaletă, acesta poate fi sfatul de curățare a toaletei pe care așteptai să-l găsești!

5. Folosește această idee de curățare a vasului de toaletă fără frecare

Acumulările de calciu și calcar în toaletă o pot face să arate… ei bine, pur și simplu scârboasă. Ia o sticlă de înălbitor și niște bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de ele, fără a freca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*