Home » Administratie » Consilierii liberali din CJ Vaslui: PSD vrea impozitarea progresivă a întreprinzătorilor pentru a mări salariile bugetarilor

Consilierii liberali din CJ Vaslui: PSD vrea impozitarea progresivă a întreprinzătorilor pentru a mări salariile bugetarilor

de Dănuț CIOBANU 

Liberalii s-au contrat cu conducerea CJ Vaslui pe tema creșterii salariilor la bugetari. Consilierii din opoziție au susținut că prin digitalizarea serviciilor publice pot scădea cheltuielile cu salariile și se pot face și reduceri de personal. Reprezentanții CJ-ului au replicat că în actuala conjunctură economică salariile trebuie crescute în permanență. Liberalii au răspuns că aceste majorări se fac prin creșterea impozitării pentru întreprinzători, care vor avea venituri tot mai mici.

Vizita de lucru în Belgia a vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dan Marian, cu tema „Digitalizarea administrației și serviciilor publice” a provocat discuții aprinse între consilierii județeni. Liberalii au cerut lămuriri cu privire la această vizită și au opinat că prin digitalizare este posibil ca să fie reduse cheltuielile cu salariile pentru bugetari, iar numărul funcționarilor publici poate fi diminuat.

Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a întrebat în ce măsură vizita făcută la Bruxelles de vicepreședintele CJ-ului poate conduce la reducerea cheltuielilor cu salariile?

Referindu-se la problematica salariilor, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a răspuns că sunt peste un milion de funcționari publici și nimeni nu se poate juca cu salariile acestora.

„Salariile trebuie să țină seama de niște indicatori, cum ar fi creșterea prețurilor la bunurile de consum. Se triplează prețul la combustibil și salariile să le scădem?! Aceasta este o viziune pe care nu am împărtășit-o niciodată”, a punctat Buzatu.

Viziteu a intervenit și a subliniat că liberalii nu sunt împotriva creșterii salariilor la bugetari, dar acestea să crească în baza profesionalismului cu care oamenii lucrează.

Și Liviu Iacob, consilier PNL, a intervenit în discuții și a precizat că nu există o problemă cu creșterea salariilor.

„Problema este scăderea cheltuielilor pentru salarii, cu digitalizarea să reducem numărul de personal. Ca să se mărească salariile la bugetari trebuie să se plătească impozite. Să se facă o impozitare progresivă, PSD vrea să schimbe impozitul fix ca să se mărească salariile la bugetari. În acest fel scad veniturile pentru cei care plătesc impozite și plătesc salariile la bugetari”, a explicat Liviu Iacob.

Vizita vicepreședintelui CJ Vaslui a avut loc în perioada 23-27 mai 2022, la invitația Agenției pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est , prin coordonarea Biroului de Reprezentare din Bruxelles.

ADR Nord Est și-a propus să impulsioneze atragerea de resurse financiare și non-financiare europene prin intensificarea participării actorilor relevanți ai regiunii noastre în cât mai multe proiecte, parteneriate și evenimente europene. În cadrul vizitei de studiu, care s-a desfășurat pe durata a doua zile, am participat împreună cu alți reprezentanți ai APL-urilor din Regiunea de Est la întâlniri de lucru și discuții cu reprezentanți din instituții și organizații europene și birouri regionale. De asemenea am participat și la întâlniri bilaterale cu reprezentanți ai administrației publice din Belgia în cadrul cărora am aflat că la nivel local există în Belgia, mai multe exemple de digitalizare a administrației și a serviciilor publice.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*