Home » National » De astăzi, Internet Explorer se închide oficial

De astăzi, Internet Explorer se închide oficial

Microsoft a anunțat că închide Internet Explorer pe 15 iunie 2022, la aproape 27 de ani după lansarea browser-ului care a avut loc în august 1995. Din 15 iunie, aplicația va fi dezactivată, iar utilizatorii vor fi redirecționați către Microsoft Edge.

Internet Explorer a fost poarta principală de acces la internet mulți ani la rând, într-o epocă în care Microsoft domina lumea tehnologiei, înainte de Google, Facebook și TikTok, și când browserul trebuia instalat pe computere cu un CD-rom, relatează The Guardian.

Internet Explorer a intrat pe o pantă descendentă în ultimii ani. Cota sa de piața a scăzut sub pragul de 50% în 2010, iar în urmă cu un an era la aproape 5%.

În anunțul prin care anul trecut îi comunica sfârșitul, Microsoft a spus că browserul Internet Explorer este lent, nu mai este practic sau compatibil cu noile tehnologii și este mai puțin sigur decât alte browsere moderne.

Cu toate acestea, IE a reușit să supraviețuiască aproape 27 de ani, iar Microsoft a continuat să-l livreze alături de sistemul de operare Windows pentru a se asigura că programele destinate companiilor funcționează corespunzător. Între timp, acum cinci ani, compania a lansat și un nou browser – Edge.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*