Home » Local » Servicii stomatologice, decontate de CAS Vaslui! Subvențiile se ridică la peste 1,2 milioane de lei

Servicii stomatologice, decontate de CAS Vaslui! Subvențiile se ridică la peste 1,2 milioane de lei

Vasluienii au la dispoziție servicii de medicină dentară în cadrul ambulatoriului de specialitate. Pacienții beneficiază de servicii stomatologice din pachetul de bază, în funcție de categoria de asigurat din care fac parte: copii 0-18 ani, peste 18 ani , beneficiari ai legilor speciale.

Astfel, de serviciile de tip profilactic beneficiază atât copiii, cât și persoanele încadrate prin legi speciale, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vaslui decontând, în acest caz 100% din tariful serviciului respectiv.

„Pentru unele servicii (de exemplu extracția sau proteza acrilică), în cazul asiguraților cu vârsta de peste 18 ani, decontarea din fond este la un nivel de 60% din tariful practicat în sistemul de asigurări de sănătate”, a spus Mihaela Chitariu, directorul CAS Vaslui.

La data de 31 decembrie 2021 la nivelul județului Vaslui se află în contract cu CAS Vaslui un număr de 42 furnizori de servicii medicale în asistenţă medicală de specialitate pentru specialitatea medicină dentară, din care  31 se află în mediul urban şi 11 se află în mediul rural. În Vaslui sunt înregistrate 15 contracte, în Bârlad 11 contracte, în mediul rural 15 contrcate etc.

În perioda 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2021 pentru servicii medicale în asistenţă medicală de specialitate pentru specialitatea medicină dentară s-au decontat 1.278,08 mii lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: