Home » National » CNAIR a semnat contractul pentru execuția lotului 1 al Autostrăzii Ploiești – Buzău

CNAIR a semnat contractul pentru execuția lotului 1 al Autostrăzii Ploiești – Buzău

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că Autostrada Moldova este un proiect aşteptat de foarte mult timp de către români şi este importantă asigurarea „ritmului de coerenţă” a derulării acestui program, menţionând că obiectivul este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele în acest sens.

Prim-ministrul a participat, alături de vicepremierul Sorin Grindeanu, la semnarea contractului între CNAIR şi compania Pizzarotti pentru execuţia Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău, secţiunea A7.

„Mă bucur că Autostrada Moldova, pe care românii o așteptă de mult, începe să prindă contur. Prin semnarea contractului pentru execuția Lotului 1 din Autostrada Ploiești-Buzău, astăzi, am parcurs încă o etapă importantă. E un moment care începe să devină uzual. Este al doilea contract care se semnează pentru loturile Autostrăzii A7, primul fiind semnat acum în urmă cu câteva zile.

Suntem deciși să continuăm în acest ritm astfel încât, până la sfârșitul anului, să fie semnate toate contractele pentru celelalte loturi ale acestui important proiect de infrastructură, care va asigura o legătură rapidă între Moldova și sudul țării.
Este datoria noastră să asigurăm coerență derulării întregului program, să ne încadrăm în termenele asumate și să răspundem așteptărilor populației.
Proiectul are asigurată finanțarea din PNRR și pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România avem alocate sume importante respectiv 12 miliarde de euro prin PNRR și 9 miliarde din fondurile de coeziune”, a declarat premierul României. 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: