Home » National » Două milioane de români care s-au autorecenzat vor fi și vizitați acasă de un recenzor din cauza necompletării corecte a chestionarelor

Două milioane de români care s-au autorecenzat vor fi și vizitați acasă de un recenzor din cauza necompletării corecte a chestionarelor

Aproape două milioane de români convinşi că s-au autorecenzat se vor trezi cu recenzorul la uşă. Surpriza vine după ce chestionarele acestora au fost declarate invalide pentru că nu au fost completate corect. Oamenii spun că ar fi trebuit să fie anunţaţi că au greşit şi că nu au timp să aştepte recenzorii acasă. De cealaltă parte, Institutul Naţional de Statistică recunoaşte că a fost o „scăpare” în configurarea platformei, care a permis autorecenzarea incompletă.

Cine vrea să vadă dacă a completat corect chestionarul de autorecenzare trebuie să intre pe site-ul recensamantromania.ro. Există aici o secţiune numită dovada autorecenzării, unde trebuie introdus CNP-ul. În cazul în care datele au fost completate corect, va fi eliberată această dovadă de autorecenzare. În cazul în care nu sunt corect completate, va exista un mesaj care vă va anunţa acest lucru.

În multe dintre situaţii, părinţii au omis să completeze datele copiilor. Platforma a permis, totuşi, trimiterea chestionarului incomplet, iar cei care s-au trezit nerecenzaţi au primit cândva chiar şi un email de mulţumire. „Platforma a fost prevăzută cu nişte chei de control, dar probabil a fost o scăpare, a fost un buton acolo care permitea transmiterea chestionarului inclusiv cu anumite atenţionări. Dar o luăm ca pe o învăţătură şi, pe viitor, la următorul recensământ, să remediem această problemă”, a declarat Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt RPL.

Recensământul din uşă în uşă ţine până pe 17 iulie şi este obligatoriu. Cine refuză participarea poate fi amendat cu sume cuprinse între 1.000 si 3.000 de lei.

 

sursa: observatornews.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*