Home » National » Angajații CFR trebuie să refacă manual calea ferată care leagă portul Galaţi de Ucraina

Angajații CFR trebuie să refacă manual calea ferată care leagă portul Galaţi de Ucraina

Calea ferată care leagă Portul Galaţi de Ucraina arată ca acum 30 de ani: ruginită şi cu traverse putrezite. Pentru ca cerealele din Ucraina să poată ajunge în Europa prin Galaţi, liniile trebuie modernizate. Aproape 30 de angajați CFR trebuie să refacă, în 60 de zile, calea ferată de tip sovietic care n-a mai fost folosită de mai bine de 30 de ani şi se află într-o stare deplorabilă.

4,6 kilometri de cale ferată cu ecartament larg vor fi modernizați manual. Vagoanele cu cereale ar urma să ajungă mult mai ușor în port, că mai apoi sa fie încărcată marfa pe vapoare și să plece spre Marea Neagră.

În condiții ideale, 24.000 de tone de cereale venite din Ucraina ar putea tranzita portul Galați în fiecare lună. Totul depinde de rapiditatea cu care marfa este trecută prin vama.

Costel Fotea, președinte CJ Galați: Zic eu că este un lucru extraordinar, mai ales că în momentul de faţă se lucrează și la platforma multinodală de transport mărfuri la APDM. 

Deşi a organizat mai multe licitaţii, compania feroviară română nu a reuşit să găsească firme care să execute lucrarea estimată la 1,3 milioane de lei. Astfel, CFR a decis să facă în regie proprie lucrările de la frontiera de est a României. În luna august lucrările ar trebui să fie finalizate, însă, ca acest lucru să fie posibil, vor fi aduse noi echipe de muncitori din Adjud şi Buzău

 

sursă: observatornews.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: