Home » National » Calea ferată din Moldova nu va scumpi biletele de călătorie cu trenul

Calea ferată din Moldova nu va scumpi biletele de călătorie cu trenul

În contextul scumpirilor continue, Calea Ferată din Moldova anunță că nu planifică careva majorări de preț pentru biletele de călătorie cu trenul. Din motiv că, transportul de călători constituie doar 1% din veniturile Căii Ferate, modificarea prețului biletelor ar constitui un proces anevoios, iar efectul ar fi minim. În cele din urmă, CFM se axează pe popularizarea acestui mijloc de transport în rândul cetățenilor, mărirea fluxului transportului de marfă și extinderea coridoarelor de tranzit. În prezent, în cadrul întreprinderii, cea mai mare parte din încasări o constituie transportul feroviar de mărfuri. Doar în primul trimestru al acestui an, transportul de mărfuri a crescut cu aproximativ 90%.
În prezent, prețurile pentru cursele internaționale sunt următoarele:
Chișinău- București: 605 și 680 MDL, în funcție de clasa de confort. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani, vor beneficia de o reducere de până la 40%.
De asemenea, călătorii au posibilitatea de a procura bilete de tip low-cost pentru pentru cursa Chișinău-București, conform tarifelor SMART- ”Prietenia”, la un preț de doar 19 euro.
Chișinău- Iași: 90, 100 100 și 130 MDL, în funcție de clasa de confort.
Pentru cursele interne:
Chișinău-Ungheni: Între 27 și 49 de lei, în funcție de clasa de confort. ( Pentru copiii de până la 12 ani, prețul biletului variază între 14 și 25 de lei). Distanța parcursă- 107 km.
Chișinău-Bender: 10 lei
Pentru mai multe informații despre mersul trenurilor și prețurile la bilete apelați la: +37322833333

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: