Home » National » Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme rea și au emis un Cod Galben pentru aproape toată țara

Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme rea și au emis un Cod Galben pentru aproape toată țara

UPDATE: Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și-a actualizat prognoza pentru perioada următoare. În locul avertizării de vreme rea a fost emis un Cod Galben.

”În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea și Banat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Noaptea aria acestor fenomene va fi în restrângere treptată. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp”.

 

Știrea inițială: Avertizare meteorologică de vreme rea în toată țara, valabilă de la ora 11 până mâine dimineață. Sunt anunțate averse torențiale, vijelii și descărcări electrice, dar ANM nu a ANUNȚAT niciun cod deocamdată.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25-40 l/mp.

Avertizarea este valabilă de astăzi de la ora 11 și până mâine la ora 10. Manifestările de instabilitate atmosferică vor fi semnalate în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica îndeosebi după-amiaza și seara.

Tot astăzi, până la ora 11, este în vigoare o avertizare Cod galben de furtuni în vestul și nord-vestul țării.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: