Home » National » Ministerul Apărării a publicat o listă cu așa-numiți “mercenari străini” care luptă în Ucraina. 504 dintre ei ar fi români

Ministerul Apărării a publicat o listă cu așa-numiți “mercenari străini” care luptă în Ucraina. 504 dintre ei ar fi români

Potrivit presei din Rusia, Ministerul Apărării susține că, de la începutul “operațiunii speciale” în Ucraina, 6.956 de mercenari străini s-au alăturat forțelor ucrainene. Dintre aceștia, 1.956 au fost uciși, iar 1.779 au părăsit țara.

“În total, până astăzi, 17 iunie 2022, informațiile noastre indică prezența în Ucraina a unor mercenari și specialiști militari străini din 64 de țări. În acest moment, 3.221 de mercenari sunt încă în viață, nu au fost capturați. Mai mult, bazele noastre de date includ doar mercenarii care sunt implicați direct în ostilități, de partea unităților ucrainene. Luăm totodată în considerare și instructorii care au sosit în Ucraina pentru a antrena unitățile militare ale Kievului în folosirea armelor furnizate de occidentali, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, citat de agențiile TASS și Interfax.

Acesta susține totodată că Polonia a trimis cel mai mare număr de mercenari în Ucraina, 1.831, dintre care 378 au fost uciși, iar 272 au părăsit țara. România se află pe locul doi, cu 504 mercenari trimiși, dintre care 101 au fost uciși, iar 95 au fugit din Ucraina. Marea Britanie ar fi a treia țară care a trimis cei mai mulți soldați pentru a lupta împotriva Armatei Ruse, 422.

 

Surse: TASS, Interfax

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: