Home » Local » Patru zone de grătar, special amenajate la Bârlad

Patru zone de grătar, special amenajate la Bârlad

La Bârlad va fi o vară în care aproape toate străzile orașului vor fi răscolite pentru a face loc civilizației pe care oamenii o doresc. Rețele noi de apă și de canalizare, îngroparea cablurilor aeriene, refaceri de pavaje, noi asfaltări și multe alte lucrări pe care le așteptăm de decenii întregi.
Se lucrează concomitent pe mai multe fronturi și oricât ne dorim ca acest coșmar să se termine, disconfortul va continua o vreme.
Așadar, pentru că promenada la Bârlad iese din discuție în această vară, municipalitatea locală v-a pregătit alte variante de petrecere a timpului liber în natură.
Patru zone înconjurate de pădure, dotate cu grătare, foișoare de luat masa, ”iarbă verde” și cer senin vă așteaptă cu familia și prietenii, departe de zgomotul orașului.
Locurile special amenajate pentru picnic sunt următoarele: în pădurea din Cotu Negru (pe partea stângă a drumului principal); în pădurea din zona blocurilor de la Cărămidărie (spre Dealul Mare, pe partea dreaptă a drumului principal), la Prodana și pe dealul de deasupra Grădinii Publice (aici se poate ajunge fie urcând scările din Grădină, fie prin cartierul Țuguiata II, în capătul străzii Gladiolelor, lângă restaurantul La Conac).
„Am căutat să identificăm zone în care pădurea să fie cât mai aproape, dar să existe și un loc de bătut mingea pentru copii și, de ce nu, pentru adulți. Fiindcă la Prodana această posibilitate este limitată, aici am amenajat un loc de joacă pentru copii. Fiecare dinte zonele de picnic sunt dotate cu minimum trei grătare. Un lucru la care am ținut a fost ca acestea să fie amplasate la o distanță potrivită unul de altul, care să asigure o oarecare intimitate familiilor care le vor folosi. Bârlădenilor nu le rămâne decât se simtă bine cât noi, de la primărie, îi dăm zor cu șantierul din oraș, acolo unde nu este chiar atât de plăcut, dar absolut necesar pentru ca la final să avem Bârladul la care visăm”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: