Home » Local » Rugby-ul bârlădean, ieri și azi

Rugby-ul bârlădean, ieri și azi

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, urmare a solicitărilor venite din partea mai multor localnici care vor să știe ce investiții și cheltuieli s-au făcut în ultimii ani, din bugetul local, pentru susținerea echipei de rugby a orașului, situația arată astfel:
1. Între 2017 și 2019, s-au făcut reparații la incinta stadionului în valoare totală de 736.085 lei.
2. Investițiile au avut o valoare totală de 321.000 și au constat în achiziție tractor pentru tuns gazon, aducțiune gaz și montaj centrale termice și panouri solare.
3. S-au mai alocat 13.000 lei pentru instalare kit barieră cu senzori și sistem supraveghere video.
4. Anual, bugetul RC Bârlad este de peste 1.110.000 lei, sume din care se plătesc salariile jucătorilor, ale personalului angajat și se asigură funcționalitatea (participări la competiții, cantonamente, servicii conexe, etc.).
5. În perspectiva continuării lucrărilor de reabilitare a întregului stadion s-a întocmit deja o expertiză tehnică la segmentul nordic al Stadionului.
„Din dorința de a schimba parcursul în clasament al echipei de suflet a bârlădenilor, la stadion s-a intervenit la copertină și bănci pentru spectatori iar la interioare, unde nu s-au făcut lucrări de reabilitare niciodată, s-au modernizat dușurile, vestiarele și s-a amenajat sauna, sala de forță și bazinul de recuperare a jucătorilor. În plus, a fost reabilitat și vestiarul juniorilor, care nu a fost folosit de foarte mult timp. Am investit și continuăm să investim într-un sport cu tradiție în oraș și cu foarte mare priză la public. Din momentul în care municipiul Bârlad a fost declarat „Oraș al Rugby-ului”, am acordat o atenție aparte susținerii acestui sport. Din acest motiv, Federația ne-a ales, în 2019, în detrimentul municipiilor mari ale țării, să organizeze în Bârlad finalele Superligii. Acest lucru demonstrează că am făcut alegerea bună când am decis să susținem rugby-ul local și să investim în jucătorii de valoare care continuă să activeze aici și de la care avem așteptări din ce în ce mai mari. Noi vrem să le mulțumim tuturor celor care, de-a lungul timpului, au pus umărul la susținerea sportului cu balonul oval! Prin urnare, toată lumea așteaptă, din acest an, performanță la Rugby Club Bârlad!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
În 2007, patrimoniul sportiv al echipei „Rulmentul Bârlad” a fost preluat în totalitate de către RC Bârlad, pe care l-a onorat prin câștigarea titlului de campioană 2012 a Diviziei Naționale de Seniori. Imaginile din 2016, cu baza sportivă a RC Bârlad, puse în oglindă cu cele din prezent, vorbesc de la sine.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: