Home » Local » 50 de polițiști vasluieni au ieșit în stradă! 400 de vehicule au fost verificate. Amenzile se ridică la 154.000 de lei

50 de polițiști vasluieni au ieșit în stradă! 400 de vehicule au fost verificate. Amenzile se ridică la 154.000 de lei

În perioada 13 – 19 iunie 2022, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au desfăşurat activități specifice, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, în cadrul acţiunii “TRUCK & BUS” pentru reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane (capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri) și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă (masă totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone).

Pe parcursul derulării acțiunii, au fost utilizate aparate de supraveghere video a traficului rutier și de înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, aparate alcooltest pentru depistarea consumului de alcool si aparate DrugTest în vederea depistării conducatorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive.

În urma controalelor efectuate, cei peste 50 de polițiști vasluieni participanți la acțiune au verificat peste 400 de vehicule şi au aplicat 359 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în cuantum de peste 154.000 lei. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 245 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 4 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, o sancțiune pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, o sancțiune aplicată pentru abateri constatate la aparatul tahograf şi 2 sancțiuni pentru alte abateri.

Polițiștii rutieri le-au aplicat transportatorilor de mărfuri 54 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 sancțiuni pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 10 sancțiuni contravenționale pentru deficiențe tehnice identificate, 13 de sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție sau a dispozitivelor de retenție, 12 sancțiuni pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, 3 sancțiuni pentru neasigurarea încărcăturii, 4 sancțiuni aplicate pentru abateri constatate la aparatul tahograf şi 141 de sancţiuni pentru alte abateri constatate.

Totodată, în urma activităților desfășurate au fost reținute 33 de permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare, 15 vehicule au fost imobilizate (14 de transport marfă și 1 de transport persoane) iar pentru 2 vehicule transport marfă a fost dispusă suspendarea înmatriculării pentru o perioadă de 6 luni pentru lipsă copie conformă a licenței de transport.

În data de 13 iunie 2022, ora 8:20, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul european DE 581, pe raza comunei Crețești, județul Vaslui, au oprit pentru control, un ansamblu de vehicule format din autocamion și semiremorcă, înmatriculate în Republica Moldova, condus de către un bărbat, în vârstă de 70 de ani, domiciliat în municipiul București.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul depistat emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: