Home » Local » Decolmatarea canalelor deschise „împotmolită” din cauza unor construcții ilegale

Decolmatarea canalelor deschise „împotmolită” din cauza unor construcții ilegale

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, urmare a solicitărilor venite din partea mai multor localnici de pe strada Învățăturii, încă de anul trecut s-au demarat acțiuni pentru decolmatarea canalelor deschise din municipiu, în colaborare cu personalul Aquavas SA – Sucursala Bârlad, care le are în administrare. Numai că, o parte din cetățeni, deși au reclamat că la aceste canale trebuie să se intervină cât mai urgent posibil, acum nu permit utilajelor accesul în zonă.
„Situația este cât se poate de neplăcută, în acest moment. Și asta pentru că vorbim exact de acei oameni care, inițial, au reclamat că acele canale trebuie decolmatate și igienizate dar care, acum, nu permit accesul utilajelor. Și asta în condițiile în care ei au fost somați încă de anul trecut să își retragă gardurile pentru a putea interveni, numai că nu au făcut nimic în acest sens. În plus, sunt cetățeni care și-au ridicat construcții chiar pe malul canalelor și care, în ciuda faptului că au fost sancționați nu au făcut nimic! Situație care ne obligă să luăm noi măsuri! Până acum, peste tot pe unde s-a putut interveni, cei de la Aquavas au făcut decolmatarea, însă mai sunt două tronsoane semnificative unde, practic, nici manual nu se poate acționa. Așadar, până când oamenii nu vor înțelege că trebuie să își mute gardurile la limita proprietății sau că există posibilitatea de a le demola noi, acțiunea nu mai poate continua!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Activitățile polițiștilor locali de identificare a tuturor proprietarilor care au încălcat legea s-au finalizat de mult, motiv pentru care, de la nivel administrativ, urmează a fi emise dispoziții de demolare.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: