Home » Administratie » Licitații pentru dezvoltare! Comuna Arsura are în așteptare mai multe proiecte pe drumuri și rețele de apă

Licitații pentru dezvoltare! Comuna Arsura are în așteptare mai multe proiecte pe drumuri și rețele de apă

Primăria Arsura are depuse mai multe proiecte de investiții pe diferite programe de finanțare. Este vorba despre Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, dar și proiecte pe drumuri calamitate depuse la Compania Națională de Investiții, pentru care nu sunt desemnați încă constructori.

„Pe drumuri avem foarte multe proiecte depuse și așteptăm să începem lucrările. Avem și o aducțiune de apă pe care dorim să o continuăm. Momentan suntem în procedura de licitație și sperăm să avem cât mai repede un constructor desemnat să ne putem apuca de lucrări”, a spus Andrei Năstase, primarul comunei Arsura.

Guvernul a stabilit luna trecută repartizarea pe județe a sumelor care vor fi alocate primăriilor prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Fondurile sunt destinate pentru lucrări de apă, canalizare şi modernizarea drumurilor şi podurilor. Județul Vaslui a primit în total suma de 1.466.217.476 lei, din care suma de 837.838.558 pentru drumuri și poduri și 628.378.918 pentru apă și canalizare.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul va funcționa pe modelul PNDL cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor. Ca și categorii de obiective finanțate este vorba despre infrastructura tehnico-edilitară: drumuri, poduri, podețe, variante ocolitoare, apă și canal, infrastructura de distribuție a gazelor naturale, racordul la sistemul de transport al gazelor.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: