Home » Administratie » Opoziția din CJ Vaslui: Comunele Pădureni, Hoceni și Ștefan cel Mare sunt abonate la buget!

Opoziția din CJ Vaslui: Comunele Pădureni, Hoceni și Ștefan cel Mare sunt abonate la buget!

Consilierii liberali s-au arătat nemulțumiți de modul în care au fost repartizate ultimele sume din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean (CJ) Vaslui, din procentul de 6% din impozitul pe venit. Liberalii au acuzat conducerea CJ-ului că de 30 de ani favorizează comune precum Pădureni, Hoceni sau Ștefan cel Mare. În consecință, consilierii din opoziție au prezentat un amendament prin care au propus o nouă listă cu UAT-uri care să primească fonduri. Printre comunele enumerate de liberali au fost Arsura, Crețești, Perieni, Grivița, Todirești, Dragomirești, Tăcuta, Codăești, Văleni etc.

Conducerea CJ Vaslui a susținut că formula de repartizare nu este îndestulătoare și multe UAT-uri mai au nevoie de finanțare, însă s-a acționat astfel încât nicio primărie să nu rămână fără ajutor. Amendamentul propus de liberali a fost respins la vot, proiectul fiind aprobat în forma sa inițială.

CJ Vaslui a avut la dispoziție, din impozitul pe venit, suma de 32.994 mii lei care se repartizează, în anul 2022, comunelor, orașelor și municipiilor. Banii sunt alocați pentru susținerea programelor de dezvoltare locală; susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală; cheltuieli de funcționare pe care UAT-urile nu le pot finanța din venituri proprii și din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

În cursul acestui an, a fost repartizată în mai multe etape suma de 27.804 lei. În fondul aflat la dispoziția CJ-ului a mai rămas disponibilă suma de 5.190 mii lei, care a fost repartizată către 12 UAT-uri. Este vorba despre Arsura – 200 mii lei; Bogdana – 100 mii lei; Boțești – 200 mii lei; Ciocani – 200 mii lei; Hoceni – 300 mii lei; Perieni – 200 mii lei; Poienești – 300 mii lei; Ștefan cel Mare – 240 mii lei; Todirești – 300 mii lei; Zăpodeni – 350 mii lei; Negrești – 2.500 mii lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: